20 d’abril del 2011

Els 12 signes del zodíac a Complutum

Divendres passat vam tornar d´una estada a Madrid amb els alumnes de 4t ben profitosa. A banda de visitar amb ulls clàssics el sempre fascinant Museu del Prado i altres llocs emblemàtics d´aquesta preciosa ciutat, enguany vam aprofitar el darrer dia de viatge per apropar-nos a Alcalà de Henares, la ciutat natal de Cervantes que va ser fundada pels romans amb el nom de Complutum al segle I dC. Després d´admirar la seva majestuosa universitat, tot passejant pels estrets carrers del centre històric, vam desembocar en una plaça al bell mig de la qual hi vam descobrir la representació dels dotze signes del zodíac, cadascun amb els seu símbol distintiu. Ens podeu ajudar a distingir-los pel traç del dibuix?


34 comentaris:

Martí ha dit...

Salvete!

Estic totalment d'acord amb el segon comentari de la Judith. M'agradaria dir que després d'haver elaborat el treball sobre els dotze signes del zodíac he aprés moltes coses que no sabia, també he descobert que es veu que hi ha un tretze signe del zodíac, de totes formes no ho sé si és molt fiable.... No en tenia ni la més remota idea d'on provenien tots els signes del zodíac, ja que tampoc m'havia parat a buscar-ho ni pensar-ho, però crec que també alguns treballs van molt bé per tenir una mica de cultura general, que sovint en falta.

Valete!

Marc Palau ha dit...

Els signes són:
12. Sagitari:El Signe de Sagitari es representa al zodíac grec per un centaure, criatura fantàstica meitat cavall i meitat home, amb un arc i les seves fletxes. No hi ha unanimitat entre els mitógrafs per saber del cert que centaure dels molts que apareixen en els mites grecs és el que està representat en aquesta constelació Quiron.
11. Capricorn:Capricorn representa Amaltea meitat cabra, meitat peix, que va cuidar i alimentar a Zeus quan aquest era petit, en qui Rea va confiar perquè el protegís del seu pare Cronos.
10. Aquari:En la mitologia es relaciona a Aquari amb Ganimedes, fill de Laomedont, rei de Troia.
9. Peixos: dos peixos varen rescatar Afrodita i el seu fill Eros quan les seves vides estaven en perill. Els peixos eren animals consagrats a la deesa Afrodita.
8. Àries:El signe d'Àries s'assigna habitualment amb el xai diví que va salvar el jove Frixo, fill de Atamant, portant-lo sobre el seu llom en un vol sobre l'estret marí que separa Àsia d'Europa
7. Taure:apart de representar un bou corrent, tambre correspon al minotaure de la mitologia grega i correspon a Zeus en forma de bou, que va agafar per prendre Europa, una princesa fenícia, la qual zeus la va fer pujar sobre els seus lloms i, abans de què es donàs, es va llançar a la mar i començà a nadar fins que arribà a Creta, on va tornà a recuperar l'aspecte d'un déu.
6. Geminis: En la mitologia grega, els bessons són Càstor i Polideuco (Pollux per als romans). Van néixer d'un ou que va posar Leda, la reina d'Esparta, després d'haver copulat amb Zeus convertit en cigne.
5. Cranc:estan relacionades amb un dels dotze treballs del Heracles (Hèrcules romà). La deessa Hera, enemiga acèrrima d'Heracles va enviar un cranc gegant per acabar amb la seva vida mentre aquest lluitava amb la temible serp Hidra. Tanmateix, Heracles va resultar victoriós.
4. Lleó:El naixement de Leo es remunta a l'antiguitat, encara que és posterior als d'Àries, Taure i Sagitari. Lleo, correspon al Lleó de Nemea, fill de Tifó i Equidna, animal invulnerable que assolava els camps devorant a les persones i el bestiar. La primera tasca d'Hèrcules va ser matar-lo
3. Verge:La deessa Astrea és Verge que, juntament amb la constel que representa el sacrifici de la reina Berenice (com Berenices o la Cabellera de Berenice), dóna les millors qualitats al signe.
2. Balança: que originalment formà part de les pinces de l'escorpí (Scorpio), és la més novella del Zodíac i l'única que no representa una criatura viva. En els darrers temps a la mitologia grega, aquesta constel•lació, que es considerava que s'assemblava vagament a unes balances, fou considerada la representació de les balances d'Astrea (identificada amb Virgo), la deessa de la justícia.
1. Escorpí: L'origen de la constel es troba en la llegenda d'Orió. Segons una de les seves versions, Orió el caçador es va treure els ulls en un rampell de gelosia, i mentre vagava cec pel món va trepitjar un escorpí que li va picar amb el seu fibló, provocant la seva mort.

Judith Garcia ha dit...

Hola a tothom!

La fotografia número 1 és el signe de l' escorpí.
La fotografia número 2 és el signe de les balances.
La fotografia número 3 és el signe de verge.
La fotografia número 4 és el signe del lleó.
La fotografia número 5 és el signe del cranc.
La fotografia número 6 és el signe dels bessons.
La fotografia número 7 és el signe del taure.
La fotografia número 8 és el signe d' aries.
La fotografia número 9 és el signe dels peixos.
La fotografia número 10 és el signe d' aquari.
La fotografia número 11 és el signe del capricorn.
La fotografia número 12 és el signe de sagitari.


Vale!

Yasmin ha dit...

Hola!

La imatge número 1 pertany al signe d'escorpí.
La imatge número 2 pertany al signe de les balances
La tercera imatge pertany al signe de verge.
La quarta pertany a lleó.
La cinquena pertany al signe de cranc.
La sisena pertany a bessons.
La setena és taure.
La vuitena és aries.
La novena pertany a peixos.
La imatge deu és aquari.
La imatge onze pertany a capricorn.
La dotze pertany al signe de sagitari.

Valete!

alfonspardo ha dit...

1- Escorpí- Esta relacionat amb el escorpí que va enviar Artemis per acabar amb el caçador Orió, que també te una constel•lació. Orió va trepitjar el escorpí i es va enverinar. Els dos van morir i la mitologia explica que Zeus els va posar separats quan els va catesteritzar.
2- Libra- Fa referència a la deesa Dice, deesa de la justícia. Mes tard es va representar amb una balança, coma símbol de la justícia.
3- Virgo- Aquets símbol fa referència a Astrea, que va tenir un fill amb Perse, que va ser Hécate.
4- Leo- Fa referència al Lleo de Nemea, que va ser el Lleo que Hèrcules va matar en un dels seus treballs.
5- Cranc- El símbol representa el cranc enviat per Hera per dificultar a Hèrcules en un dels seus treballs: Derrotar a la Hidra.
6- Géminis- Càstor i Pòl.lux eren germans bessons, pero nomes Pòl.lux era immortal. Quan Càstor va morir Pól.lux li va oferir la inmortalitat.
7- Tauro- Aquest símbol fa referència al mite de El rapte de Europa que tan hem treballat a classe. Zeus es transforma en toro per seduir a Europa, una princesa fenícia, i la rapta.
8- Aries- Fa referència al mite del Boc de or, al cicle de Jàson i els Argonautes.
9- Peixos- El símbol Peixos es tret de el següent mite: Els deus fugen de Tifó, un tità. Ares i Afrodita adopten la forma de dos Peixos
10-Aquari- Explica el mite de Ganímedes. La seva bellesa eren tan extrema que va enamorar a Zeus.
11- Capricorn- Aquest signe fa referència a la Cabra Amaltea, que va alletar a Zeus durant la seva infància. Un dia, Zeus li va trencar una banya mentres jugava, però com a recompensa va fer que hi sortissin riqueses. Quan la cabra va morir Zeus la va catesteritzar
12- Sagitari- Aquest signe explica que Quiró, el centaure metge, volia deixar de ser immortal i la va canviar per la salvació de Prometeu.

Yasmin ha dit...

Hola!

El mite que s'associa amb el signe del zodíac d'escorpí és el d'Orió. Aquest era un caçador gegant que va intentar violar a la deessa Àrtemis. Aquesta li va manar a un escorpí enorme que li va picar en el taló. Com tots dos van sostenir una gran baralla, Zeus va voler col·locar-los en el firmament com a constel·lacions.

El mite que correspon al signe de balances és el de Càstor i Pòlux, fills de Zeus i Leda, germans d'Helena i Clitemnestra, que van acompanyar a Jàson en el viatge a la recerca del velló d'or.

El signe zodiacal de verge el relacionem amb Erígone, filla d'Icari, que va acollir al déu Dionís com a hoste quan aquest es va presentar entre els mortals. El déu es va enamorar d'ella i van tenir un fill. Erígone es va suïcidar penjant-se perquè el seu pare va aparèixer assassinat d'una pallissa per uns borratxos. Dionís com a càstig per aquest assassinat va fer que moltes joves noies embogissin i es pengessin, igual que la seva estimada.

El mite del signe de lleó tracta del lleó de Nemea, fill de Tifó i Equidna. Aquest lleó devorava a persones i bestiars de la ciutat de Nemea, però Hèrcules el va matar ofegant-lo amb les seves pròpies mans. Després l'heroi li va arrencar la pell i la hi va usar com a capa per abrigar-se.

El signe de cranc està relacionat amb el mite del cranc que va enviar Hera contra Hèrcules quan aquest lluitava contra la Hidra de Lerna. Encara que va picar a l'heroi no li va fer mal i aquest el va matar d'una trepitjada. Hera va convertir al cranc en constel·lació.

Valete!

Laura Guillén ha dit...

Hola!
Aquí us deixo el nom dels signes i la seva referència:

Imatge número 12: SAGITARI: fa referència al personatge mitològic Quiró.

Imatge número 11: CAPRICORN: representa la cabra que va alletar a Zeus, Amaltea, i que després, un cop va morir, el propi déu la va catastaritzar.

Imatge número 10: AQUARI: aquest símbol fa referència a Ganímides, i diu el mite, que era un nen tan bell tan bell, que ni el propi Zeus es va poder resistir i el va haver de raptar.

Imatge número 9: PEIXOS: aquest signe representa quan en la geurra de la tifonomàquia, Tifó persegueix a Afrodita i al seu fill Eros, i ella, per a protegir-se a ella i al seu fill, es transformen en peixos, però per no perdre al seu fill en el mar, se'l lliga amb una corda al cos.

Imatge número 8: ARIES: fa referència al belló d'or que envia Néfale als seus dos fills, Frixós i Hele.

Imatge número 7: TAURE: aquesta contel·lació s'explica amb el mite del rapte d'Europa que diu, que Europa, era una jove molt bella i Zeus, se n'enamora i per a aconseguir-la, es metamorfosa en toro, la sedueix, la rapta i manté relacions amb ella.

Imatge número 6: BESSONS: aquest signe fa referència a l'amor que senten els germans Càstor i Pòlux, és tant aquest apreci, que quan Pòlux mor, Càstor demana als deus la seva pròpia mort, o l'immortalitat del seu germà. Finalment, Zeus, els hi concedeix viure la meitat del temps al submón i l'altra meitat a l'Olimp.

Imatge número 5: CRANC: fa referència al monstre mitològic del segon treball Hèracles, Hidra de Lerna.

Imatge número 4: LLEÓ: aquest signe es relaciona amb el mite del primer treball d'Hèracles, que diu, que l'heroi havia de matar al Lleó de Nemea.

Imatge número 3: VERGE: aquesta contel·lació fa referència quan Astrea (una deesa grega) va ser concedida verge eternament i a ser catastaritzada per Zeus com a recopensa per la seva lleieltat.

Imatge número 2: BALANCES: fa referència al setè treball d'Hèracles, que deia que havia de matar a un porc senglar, però quan ho està a punt de fer, es troba amb el seu amic Centaure i el convida a veure, l'heroi accepta i quan torna a intentar matar el porc senglar, falla i mata al seu amic, al temps, pres pels remordiments, torna per matar al porc senglar.

Imatge número 1: ESCORPÍ: fa referència a l'escorpí que "desafia" al gegant Orió i que li causa la mort.

Yasmin ha dit...

Hola!!

Aquí comento els signes que em faltaven.
Per cert al comentari de dalt m'he equivocat, on he anomenat el mite de Càstor i Pòlux és el mite del signe de bessons i no de balances. Per tant, aquí explico el signe de balances:

El signe del zodíac de balances és l'únic signe que no és un personatge, ja sigui humà o animal, doncs es tracta de la balança de la justícia. Aquest objecte representa a la deessa Justícia, cridada a Grècia Diké, filla de Zeus i Temis, que vetlla pel compliment de la lleis per part dels jutges i vigila els actes dels éssers humans.

El signe de taure representa el toro blanc en el qual es va convertir Zeus quan va raptar a la princesa asiàtica Europa, portant-la a Creta on es va unir a ella. D'aquesta unió van néixer Minos, Radamantis i Sarpedó.

El signe d'àries es tracta d'un carner. És el carner amb ales, pell d'or i amb el do de la paraula que, enviat per Zeus, va salvar de ser sacrificats a Frixo i Hele. Frixo, després d'arribar sa i estalvi a la Còlquida, va sacrificar al carner en honor a Zeus i va lliurar la seva pell d'or al rei del lloc, Eetes, que la va consagrar a Ares penjant-la en un arbre. La pell del carner, anomenada “el velló d'or”, la custodiava un drac enorme. L'heroi Jàson va aconseguir robar-la.

El signe de peixos està relacionat amb la gran guerra de la tifonomàquia. Afrodita i Eros són perseguits per tifó i per evitar ser capturats, aquests adopten la forma de peixos.

El signe d'aquari fa referència Ganímedes, un jove pastor troià de gran bellesa, que Zeus va raptar convertit en una gran àguila i el va portar a l'Olimp perque estigués al seu servei. Un cop allà va passar a ser el que servia el nèctar als déus, especialment a Zeus.

El signe de capricorn és representat per una cabra. Es tracta de la cabra Amaltea, que va alimentar amb la seva llet a Zeus a l'illa de Creta.

El signe de sagitari és representat per un centaure amb un arc i fletxes a la mà. És la imatge del centaure Quirón, un personatge savi, prudent, just i bondadós, mestre dels principals herois grecs com Jàson, Teseu, Aquil·les i Asclepi.
Hi ha una clínica a Barcelona que porta el nom del centaure.

Valete!!

Laia Ruiz ha dit...

Hola!
Aporto el que he trobat jo sobre els signes del zodíac amb ordre d'aparició de les imatges:

Sagitari - El lapita Pirítoo era fill de Dia i de Zeus (qui transformat en cavall semental va córrer al voltant de Dia per seduir-la) i va casar amb Hipodamía, filla de Butes, i va convidar a les seves noces a tots els olímpics excepte a Llauris i a Éride (doncs recordava el dany que Éride havia causat en les noces de Barallo i de Tetis) i als seus cosins els centaures. Com van arribar més hostes dels quals cabien a palau els centaures, juntament amb Néstor, Ceneo i altres prínceps tesalios es van asseure a la taula en una cova propera ombrejada per arbres.

Capricorn - Zeus, agraït a els qui ho van cuidar de nen va pujar al cel a les ósses (Ío i Adrastea) a la serp i a la cabra Amaltea com les constel•lacions Ursa Maior, Ursa Minor, Serpens i Capricornus.

Aquari - Ganímedes, fill del rei Tros (que va donar el seu nom a la ciutat de Troia) era el jove més bell i va ser triat pels déus per ser el coper de Zeus. Una altra versió diu que Zeus també ho volia com a amant, i convertint-se en àguila ho va raptar en la plana troyana.

Piscis - En la guerra entre Cronos i els seus fills guiats per Zeus, els titans i els gegants (entre els quals estaven Tifó i Briareo, el que va confondre el Quixot amb un molí de vent) van barallar al costat de Saturn. En una ocasió, durant un consell de guerra, titans i gegants van irrompre inapropiadament en la reunió i els déus van haver de tirar mà del seu poder de metamorfosi i escapar. Afrodita i Eros es van convertir en peixos i van saltar al Nil (estan en la constel•lació de Peixos); i Zeus es va convertir en un carner i va sortir corrent. Posteriorment, la seva llana, convertida en un vellocino d'or, va ser penjada en un arbre a la regió de la Cólquide (parteix nord de Turquia a la vora del Mar Negre) guardada per un drac immortal i posteriorment pujada al cel en la constel•lació d'Àries.

Àries - s'associa amb el mite grec del moltó damunt el qual foren transportats a la Còlquida, en la fugida de la seva madrastra Ino, Frixos i Hel•le, fills d'Atamant. Hel•le relliscà i caigué al mar i es va ofegar en les aigües de l'Hel•lespont. Eetes, rei de la Còlquida, acollí a Frixos, i aquest agraït sacrificà el moltó, a Zeus, i oferí el velló d'or, del moltó, al rei. El signe d’Aries son les banyes del carner que fa referencia al mite.

Taure - Segurament Taure es Zeus, que es va convertir en toro i va raptar a Europa. La historia es la següent: Agenor, fill de Libia y Poseidó, es va anar des de Egipte a Canaán on es va casar amb Telefasa (o Agríope) i van tenir cinc fills (Cadmo, Fénix, Cílix, Taso y Fineo) i una filla (Europa). l símbol que representa aquest signe és un cercle amb dues banyes, imitant un brau.

Laia Ruiz ha dit...

Geminis - Quant la línea masculina de la Casa de Policaó va desapareixer despres de cinc generacions, els mesenes van invitar a Perieres, fill de Eolo, que fos el seu rei. Es va casar amb Gorgófone, hija de Perseo, y tuvieron dos hijos, Afareo y Leucipo. Aquest signe està relacionat amb la memòria a curt termini i tot el que tingui a veure amb transports i comunicació.

Càncer - Lerna es trobava al costat del mar, a uns 8 Km de la ciutat d'Argos. A l'oest s'alçava la muntanya Pontino, amb el seu bosc sagrat de plàtans que s'estenia fins al mar, i la Hidra, que era un monstre nascut de Tifó i de Equidna, tenia el seu cau sota un plàtan en la font séxtuple del riu Amimona i freqüentava el pantà Lerneo. La hidra tenia un cos semblat al d'un gos amb 8 o 9 caps, una d'elles immortal, amb colls com a serps, tan verinoses, que el seu sol alè o l'olor del seu rastre podia matar. El simbol fa referencia al cos d'un cranc.

Lleó - Selene va parir un lleó amb un sotrac espantós i ho va deixar caure en terra sobre la muntanya Treto, prop de Nemea, al costat d'una cova amb dues boques.

Verge - Eneo va ser el primer home al que Dionisi va regalar una vinya, però l'atenès Icari va ser el primer a obtenir el vi de la vinya, i va donar unes gerres als seus pastors en el bosc de Marató al peu de la muntanya Pentélico. Aquests es van emborratxar i van creure que els havien enverinat, per la qual cosa van matar a Icari. El seu gos Mera va portar a Erígone, la seva filla, fins a la tomba sota un pi i va desenterrar el cadàver, per la qual cosa Erígone es va penjar del pi demanant als déus que les dones ateneses sofrissin la mateixa destinació fins que no es vengés la mort del seu pare. A partir de llavors es van ser trobant donzelles ateneses penjades dels pins i l'oracle de Delfos va revelar l'ocorregut a Erígone i la seva maledicció.

Balança - Aquest mite es representa pel setè treball d'Hèrcules, quan decideix matar a un senglar però quan va a realitzar el seu treball es troba amb un amic centaure que li convida a festejar i beure va venir el que fa entrar a Hèrcules en un estat d'embriaguesa i oblidar-se de la seva tasques sense adonar-se i amb l'arribada de més centaures Hèrcules mata al seu amic, per la qual cosa la mort ho persegueix. Hèrcules decideix tornar al seu treball i persegueix al senglar, aconsegueix capturar-ho i ho porta al poble i donant-se per victoriós dóna per finalitzada la seva tasca. El simbol representa una balança de les antigues.

Escorpió - Orión, caçador de Beòcia, era fill de Posidó i Euríale i el més bell dels homes vivents. Un dia en Quíos es va enamorar de Mérope, filla de Enopión, fill de Dionisios; i Enopión va prometre a Orión que li donaria a Mérope en matrimoni si lliurava a la illa de les perilloses feres que la infestaven; ell es va dedicar a això i totes les nits portava les pells a Mérope. Però quan va acabar el seu treball i la va reclamar com a esposa Enopión li va dir que circulaven rumors que encara quedaven lleons, óssos i llops a les muntanyes, negant-se a donar-li la seva filla. La realitat era que ell mateix estava enamorat d'ella.

Valete!
PD: Sento que alguns mites els hagi escrit molt extensos!

Ignasi ha dit...

Part 1

Àries - S'associa amb el mite grec del moltó damunt el qual foren transportats a la Còlquida, en la fugida de la seva madrastra Ino, Frixos i Hel•le, fills d'Atamant. Hel•le relliscà i caigué al mar i es va ofegar en les aigües de l'Hel•lespont. Eetes, rei de la Còlquida, acollí a Frixos, i aquest agraït sacrificà el moltó, a Zeus, i oferí el velló d'or, del moltó, al rei. Àries és un signe del element foc i de qualitat cardinal.

Tauro - Per als grecs el Toro era un ésser molt noble, sense deixar de seragressiu. També representava la passió masculina i el desig deposseir béns materials i desig sexual. És per això que el déu Zeus va seleccionar la seva forma per aconseguir seduir a la verge Europa. Explica la mitologia que en un tranquil dia de passeig,mentre Europa i les seves amigues de jocs estaven a la platja, es va aparèixer un Toro de color blanc, amb gemmes a les seves banyes, alimentant prop d'on ella estava. Europa no va poder aturar-se, doncs va ser atreta per la calma i bellesa, i es va muntar sobre el seu llom. Es va dedicar a teixir-li, amb les flors que havia recollit, belles garlandes per col.locar al voltant de les seves belles banyes.
Quan es trobava en aquestes tasques, i gairebé sense adonar-se'n va ser portada en el llom del toro fins a Creta, allà va ser convertida en reina, tenint fills que van ser reis, i el seu nom va ser utilitzat per nomenar un contintent complet. Quan l'objectiu de Zeus va ser completat va posar al bell toro al que va cridar Taurus, al cel, entre les estrelles, qui va ser partícip en la vida de les germanes filles d'Atles, que perseguia el caçador Orió,conegudes com les Plèiades.
Bessons - El signe dels Bessons Segell a l'element aire ia la Qualitat mutable, paper que Pot dirse que són persones versàtils que prefereixen fermentació Canvis continuament. Aquest signe el regeix Mercuri, planeta que regeix Els viatges curts, la comunicació, l'educació primària, dels Germans, etc. Aqueste signe estàrelacionat amb la memòria a curt Termini i Tot el que tingui a veure amb transports i comunicació. En la mitologia grega el signe de Bessons està lligat a la llegenda de Càstor i Pólux, els heroics germans als quals Zeus va concedir, per l'amor que els unia, van romandre junts després de la mort en l'Olimp i en el Hades.

Cranc - Cranc és un signe de l'element aigua i de Qualitat cardinal. Erna es trobava al costat del mar, a uns 8 km de la ciutat d'Argos. A l'oest s'alçava la muntanya Pontino, amb el seu bosc sagrat de plàtans que s'estenia fins al mar, i la Hidra, que era un monstre nascut de Tifó i d'Equidna, tenia el seu cau sota un plàtan a la font sèxtuple del riu Amimone i freqüentava el pantà Lerneo. La hidra tenia un cos semblant al d'un gos amb 8 o 9 caps, una d'elles immortal, amb colls com serps, tan verinoses, que la seva sol alè o l'olor del seu rastre podia matar.
Per consell d'Hera, Hèracles va llançar fletxes incendiàries i després va contenir l'alè mentre la atrapava, però el monstre se li enroscar en els peus intentant fer-lo caure. En va colpejava en els caps amb el seu clava doncs tan aviat com aixafa una sorgien 2 o 3 al seu lloc.
Un enorme cranc va sortir del pantà per ajudar a la Hidra i va mossegar a Heracles al peu, que va aixafar furiosament la seva closca i va cridar demanant ajuda a Yolao qui va incendiar una part del bosc i després socarrimar els colls de la Hidra amb branques cremant per evitar que brollessin nous caps. Heracles va tallar el cap immortal i la va
enterrar, encara xiulant, sota una pesada roca al camí que conduïa a Elco. Va treure les entranyes del cadàver i va xopar les seves fletxes en la bilis, de manera que la menor ferida causada per una d'elles produeix inevitablement la mort.
En recompensa per l'ajuda del cranc, Hera va posar la seva imatge entre els dotze signes del zodíac.

Ignasi ha dit...

Part 2

Lleó - Selene va parir un lleó amb una esgarrifança espantós i el va deixar caure a terra sobre la muntanya Treto, a prop de Nemea, al costat d'una cova amb dos boques.
Hèracles va arribar a Nemea al migdia, però no va trobar a ningú perquè el lleó havia despoblat la regió. Es va allotjar a casa d'un pastor anomenat Molorco al fill havia matat el lleó i quan Molorco anava a sacrificar un moltó per propiciar a Hera, però Hèracles va impedir: "Espera 30 dies - va dir-Si torno, sacrifical a Zeussalvador , si no torno sacrifícamelo a mi com a heroi ".
Heracles va ser a la muntanya Treto i va veure el lleó quant ornava al seu cau ple de sang de la matança del dia. Primer li va llançar una andanada de fletxes, però rebotar, el lleó es va llepar-les maixelles i badallar. Després va utilitzar l'espasa, però es va doblegar com si hagués estat de plom. Finalment va aixecar la clava i li va pegar en el musell, el lleó va retrocedir fins a l'interior de la cova, però no pel dolor, sinó perquè li brunzien les orelles, encara que la clava es va fer miques. Quan Hèracles va veure que era immune a totes les armes va cobrir amb una xarxa una de les entrades de la cova i es va ficar dins de l'altra disposat a lluitar amb totes les forces. El lleó li va arrencar un dit d'una mossegada,però Hèracles va agafar el cap sota el braç i el escanyar, va carregar amb ell a coll i va tornar a casa de Molorco i van oferir el moltó a Zeus, després es va fabricar una nova clava de fusta d'ullastre i va tornar a Micenes. Euristeo, aterrit, li va prohibir entrar amb el lleó a la ciutat i Heracles no va saber què fer amb ell fins que per inspiració divina se li va ocórrer utilitzar les pròpies urpes de l'animal per escorxar, després es va posar la pell invulnerable com armadura i el cap com elm.

Verge i Libra - El mite de verge mai no ha estat gens clar i s'ha representat amb ell a moltes dones (en la seva majoria deesses) depenent de la cultura. Alguns exemples són Ishtar (Babilònia), Isis (Egipte),Atenea (Grècia) o la Mare de Déu.
També s'ha relacionat el seu mite amb el d'una dona amb una espiga (d'aquí que la seva estrella més brillant es digui Spica) a la mà i que en aparèixer en el cel donava lloc a l'època de collites.
Però el mite més conegut amb el que es relaciona a aquestaconstel és amb Astrea, deessa verge de la justícia i filla de Zeus iTemis. Astrea està representada en el cel amb la seva balança de la justícia, que és representada per la constel•lació de lliura.

Per no ser menys, lliura també té més interpretacions.
Aquesta constel•lació al principi no existia i formava part de la de Escorpi sent part de les seves tenalles.
I un altre dels mites més coneguts amb aquesta constel•lació és que representa el carruatge d'Hades tirat per quatre cavalls negres sense cap i que era utilitzat per quan el sortia de l'inframón.
Capricorni - Zeus, agraït a qui ho van cuidar de nen va pujar al cel a les ósses (Ió iAdrastea) a la serp i la cabra Amaltea com les constel•lacions Osa Major,Osa Menor, Serpens i Capricornus.
Mentre Amaltea pujava al cel anava vessant la llet de les seves mamelles que apareix com la Via Làctia.
En una altra versió la Via Làctia és deguda a Hèracles (Hèrcules) que mentre mamava del pit d'Hera (Juno) germana i esposa de Zeus succionar amb tal força que es va ennuegar i va tossir espurnejant la llet en el cel.

Ignasi ha dit...

Part 3

Aquari - Ganimedes, fill del rei Tros (que va donar el seu nom a la ciutat de Troia) era el jove més bell i va ser triat pels déus per ser el coper de Zeus. Una altra versió diu que Zeus també el volia com a amant, i convertint-se en àguila que va raptar a la plana troiana.
I una altra versió explica que va ser Eos (una titá filla de Hiperión i de Teatres que era la deessa de l'Aurora, germanad'Helios i Selene) la primera que va raptar a Ganímedes perquè fos el seu amant i després Zeus l'hi va robar a ella.
De qualsevol manera Hera es va queixar per sentir ultratjada ja que fins llavors havia estat la seva filla Hebe la copera dels déus, i això va irritar a Zeus que va posar a Ganímedes entre les estrelles com Aquari, l'aiguader.
Ganimedes també està en el cel com satèl.lit de Júpiter.

Peixos - Els peixos, hi ha diverses versions de per què els dos peixos apareixen en el cel. Es parla d'un ou que va caure al riu Eufrates, i retornat a la terra per uns peixos. Llavors Afrodita va sortir de l'ou i, en agraïment als peixos els va col.locar al cel. En una altra de les versions es parla sobre dos peixos que rescaten a Afrodita i el seu fill Eros quan les seves vides corren perill.
Una altra de les versions diu que aterrits pel gegant Tifó, Venus i Cupido es van llançar al riu Eufrates i es van convertir en peixos. Per commemorar aquest esdeveniment, Minerva va col.locar als peixos en el firmament. El babilonis coneixien aquesta constel•lació com Kun, o les cues, també se li coneixia com la Tragelles, a la qual van ser lligades les dues deesses peixos, Anunitu i Simmah.

Ordenat pel nombre d'imatge:

12- Sagitari
11- Capricorn
10- Aquari
9- Peixos
8- Aries
7- Taure
6- Bessons
5- Cranc
4- Lleó
3- Verge
2- Balances
1- Escorpí

Castillo ha dit...

Salvete!

La número 1 és el signe de l' Escorpí.
La número 2 és el signe de la Balança.
La número 3 és el signe de Verge.
La número 4 és el signe del Lleó.
La número 5 és el signe del Cranc.
La número 6 és el signe del Gèminis.
La número 7 és el signe del Taure.
La número 8 és el signe d' Àries.
La número 9 és el signe dels Peixos.
La número 10 és el signe d' Aquari.
La número 11 és el signe del Capricorn.
La número 12 és el signe de Sagitari.

Valete!

El vaixell d'Odisseu ha dit...

Felicitats, Laia i Ignasi, per la vostra exhaustiva recerca. Heu fet una molt bona feina i de ben segur els déus us la sabran valorar.

Lah''heLena ha dit...

Buenas!

Aquest zodíac esta incomplet en aquest moment ja que Ofiuco és el nou signa. Aquí deixo un artícle:

En la mitología griega Ofiuco se corresponde con Asclepio, hijo del dios Apolo y la humana Corónide. Éste desarrolló tal habilidad en medicina, que se decía que era capaz incluso de resucitar a los muertos. Muy ofendido por ello, Hades pidió a Zeus que lo matara por violar el orden natural de las cosas, a lo que Zeus accedió. Sin embargo, como homenaje a su valía, decidió situarlo en el cielo rodeado por la serpiente, símbolo de la vida renovada . Es el motivo que vemos en las farmacias.

Por lo tanto, las personas Ofiuco serían intuitivas, con olfato para las premoniciones y la interpretación de los sueños, y estarían dotadas con capacidad para sanar a los demás. Al ser hijo de un Dios y de una mortal, este signo aúna el poder el poder de lo terrenal y de lo divino. Las profesiones asociadas serían, de hecho, los médicos y los arquitectos. Son personas emocionales, tiernos, con ramales de independencia y tienden a dejarse llevar por lo misterioso, lo enigmático y los viajes. Se posee hasta un instinto maternal o paternal de protección al prójimo, a la naturaleza y a los animales. Muchos veterinarios, botánicos, ecologistas han nacido en este periodo.

Se adecuaran a lo largo de la vida a variadas cosas mas que atarse a un trabajo rutinario, El amor de estas personas es mas romántico, soñador e idealista que carnal o genital. No faltará idealización de la persona amada o situaciones. Se pueden presagiar para estas personas enamoramientos súbitos, flechazos, fantasías románticas, con desengaños posteriores como consecuencia.

12, eran 12. 12 como los apóstoles, 12 como los meses, como las 12 campanadas y como las veces que la luna gira alrededor de la Tierra, hecho vital para establecer los signos del Zodíaco.

Según varias publicaciones relacionadas con la astrología, las nuevas fechas de los signos del zodiaco y la inclusión de Ofiuco solo afectaría a los nacidos recientemente.

El número12 es el símbolo del orden cósmico. O era, ya que la llegada de Ofiuco ha mandado lo bien ordenadito que lo teníamos todo al garete. Porque si se establece definitivamente Ofiuco en el horóscopo, los 12 signos pasaran a ser 13. Y, además de ser un número que ya de por sí da mal rollo, esto va a hacer que tengamos que dejar de comprar los huevos por docenas (que hasta para eso servía la docena como medida...).

Lah''heLena ha dit...

Y esto de Ofiuco...¿qué es?

Salvo que seas seguidor de Final Fantasy o un 'crack' de los astros, el nombre de Ofiuco era más bien desconocido. La Unión Astronómica Internacional fijó su posición como constelación en la línea zodiacal a partir de 1930, pero Ofiuco no fue reconocido por la astrología tradicional, de origen babilónico.

Pero todo ha cambiado, o puede cambiar, con los postulados de la Minnesota Planetarium Society, que reclama el estatus zodiacal para Ofiuco.

Ofiuco, también conocido como serpentario, se corresponde en la mitología griega con Asclepio, el hijo de Apolo y la humana Corónide. Era tan bueno curando a enfermos que se decía que podía resucitar a los muertos, por lo que fue matado por Zeus. Su símbolo es la Vara de Esculapio (una serpiente entrelazada en una vara).

El caso es que el nuevo signo de Ofiuco ha provocado un enorme revuelo y hay muchos aficionados a los designios de las estrellas que se 'niegan' a cambiar de signo. Las redes sociales (altavoz y reflejo de lo que se cuece en la sociedad) reflejan el malestar y desconcierto tanto de usuarios anónimos como de grandes estrellas (como Katy Perry que se pregunta si sigue siendo Escorpio...)

Con la inclusión de Ofiuco, el zodíaco quedaría así:

* Capricornio: 21 de enero al 16 de febrero
* Acuario: 17 de febrero al 11 de marzo
* Piscis: 12 de marzo al 18 de abril
* Aries: 19 de abril al 13 de mayo
* Tauro: 14 de mayo al 21 de junio
* Géminis: 22 de junio al 20 de julio
* Cáncer: 21 de julio al 10 de agosto
* Leo: 11 de agosto al 16 de septiembre
* Virgo: 17 de septiembre al 30 de octubre
* Libra: 31 de octubre al 23 de noviembre
* Escorpio: 24 al 29 de noviembre
* Ofiuco: 30 de noviembre al 17 de diciembre (recuparado tras ser explulsado hace años)
* Sagitario: 18 de diciembre al 20 de enero

déu,

Paula ha dit...

Hola! Aquí deixo una petita referència de cada signe:

12.Sagitari: Fa referència al centaure Quiró. Gran mestre d'herois i qui va donar la seva immortalitat a Prometeu per poder morir en pau.

11. Capricorn: representa la cabra Amaltea, la que va alletar a Zeus durant la seva infantesa, va ser el seu animal sagrat durant aquella època i al morir el deu la va catasteritzar.

10. Aquari: es refereix a Ganimedes, un jove tan bell que Zeus se’n va enamorar, el va segrestar i el va pujar a l'Olimp perquè el servís i el satisfés sexualment.

9. Peixos: ens mostra el moment en que Afrodita i Eros fugien del monstre Tifó, es van convertir en peixos i per no perdre’s es van unir amb una corda subjectada per la boca.

8.Aries: representa la cabra del velló d'or, enviada per Nèfale, per salvar als seus dos fills, Frixos i Hel.le. És el velló d'or que mes endavant Jàson busca.

7.Taure: el mite que explica aquesta constel•lació és el rapte d'Europa, una princesa fenícia, de la qual Zeus es va enamorar i reptar convertit en toro blanc (Taure). Se la va endur a Creta i allà la va seduir i convertir en reina.

6.Bessons: aquest mite explica que Castor i Pòlux eren dos bessons que es tenien un amor fraternal molt fort. Però Castor era mortal (fill del rei Tesi i Leda) i Pòlux immortal (fill de Zeus i Leda). Així que quan Castor va morir el seu germà va demanar al seu pare compartir la seva immortalitat, cosa que li va concedir, així que mentre un passava 6 mesos a l’inframón, l'altre els passava a l'Olimp i desprès al revés.

5. Cranc: aquest signe fa referència al cranc que Hera va enviar perquè mossegues els peus d’Hèrcules mentre aquest lluitava contra l'Hidra de Lerna i així distreure'l fins provocar la seva mort. L'animal va ser mort d'una trepitjada i en agraïment la dea el va convertir en la constel•lació de cranc.
4. Lleó: aquest signe del zodíac es refereix al lleó que va lluitar contra Hèrcules durant el seu primer treball.

3.Verge: es pot referir tan a Astrea, filla de Zeus que transportava els rajos del seu pare als braços i va ser de les ultimes dees que va viure entre els humans. O sobre Erígone, filla d'Ícar la qual es va suïcidar sota l'arbre que feia ombra a la tomba del seu pare.

2.Balances: es representada per Dike, filla de Zeus i Temis, dea de la justícia.

1.Escorpí: ens parla de Orió un gegant que es va enamorar de Mèrope filla del rei Enopió, el qual li va prometre la mà de la seva filla a canvi de que mates totes les bèsties que causaven desperfectes a les seves collites. El gegant o va fer però el rei no va complir la seva promesa i Orió es va enfurismar i va destruir tot el que passava per el seu costat, la seva mare Gea al veure el que feia li va enviar un escorpí el qual el va mossegar, i aquest fet li va provocar la mort.

Helena ha dit...

La imatge número 1 és el signe d'escorpí.
La imatge número 2 és el signe de les balances.
La imatge número 3 és el signe de verge.
La imatge número 4 és el signe de lleó.
La imatge número 5 és el signe de cranc.
La imatge número 6 és el signe de bessons.
La imatge número 7 és el signe de taure.
La imatge número 8 és el signe d'aries.
La imatge número 9 és el signe de peixos.
La imatge número 10 és el signe d'aquari.
La imatge número 11 és el signe de capricorn.
La imatge número 12 és el signe de sagitari.

eulalia ha dit...

Salve!
Els signes del zodíac són:
Escorpí - la deessa Artemis va enviar contra el gegant al caçador Orió. Com Orió era una mica curt de ment, el va trepitjar i l'escorpíli va clavar el fibló. Tots dos van morir i Zeus va posar a cada un al davant de l'altre, perquè no es lluitessin.

BALANÇA-Mite que s'atribueix a Diu, la deessa de la Justícia, així com enantigues representacions romans es lustrava a Juli Cèsar portant una balança, com a símbol del seu poder i justícia. Més tard essuprimiria al governant romà i es mantindria la figura de labalança.

Verge - representa la deessa verge Artemisa.Els déus volien assumir el paper de superioritat. Pandora va desencadenar un quadre de dimonis dolentes i van fugir de totsels déus de la terra. Pandora va ser la primera dona formada pelsdéus. La deessa Artemisa estimat en terra i compartien el seu coneixement sobre els déus amb els éssers humans, però es va veure obligada a abandonar a causa dels dimonis dolents.

Leo - El mite comença amb un fort i ferotge Lleó anomenat Nemea. Nemea vagaven perla terra de Argòlida i va matar a res ni ningú que van creuar el seu passat. Va serel primer dels dotze treballs d'Hèrcules. Hercules va aconseguirofegar el Lleó a la mort.

Càncer: El cranc que va enviar Hera a ajudar a l'Hidra de Lerna, quan aquesta lluitava contra Hèrcules.


Gèminis: Castor i Polideceus són el parell de bessons que solen associar-se a les estrelles de la constel lació de Bessons. Són fills de Zeusi Leda, a qui Zeus festejar transformat en cigne. Com a resultat de la unió van sorgir dos ous. D'un d'ells van néixer Castor iClitemnestra, fills del rei Tíndaro. De l'altre ou Polideceus i Helena,fills de Zeus. La meitat de cada parell és mortal i l'altra meitatimmortal.

Taure: Hi ha tres bous mítics relacionats amb el signe. El toro blanc que rapte a Europa de la seva llar Tir i la vaconduir a Creta, que estracta del mateix Zeus transformat en animal . El segon és una vaca, la forma animal de Io, una amant de Zeus a qui era, gelosa, va convertir en vaca i el tercer és el toro de Creta del qual es va enamorar Pasífae i el Minotaure que va haver de matar Teseu de creta.
Àries s'associa amb el mite grec del moltó damunt el qual foren transportats a la Còlquida, en la fugida de la seva madrastra Ino, Frixos i Hel•le, fills d'Atamant. Hel•le relliscà i caigué al mar i es va ofegar en les aigües de l'Hel•lespont. Eetes, rei de la Còlquida, acollí a Frixos, i aquest agraït sacrificà el moltó, a Zeus, i oferí elvelló d'or, del moltó, al rei.

Peixos: Quan els déus van fugir del tità Tifó, molts van adoptarformes animals. Ares i Afrodita ho van fer en forma de peixos i van ser peixos per un pescador. Altres fonts diuen que van ser elsmaleïts Cadmo i Harmonia els que van ser peixos.

Aquari: El jove Ganímedes, el escanciador dels déus en l'Olimp.Un jove d'extremada bellesa que va aconseguir l'amor del DéuZeus.

Capricorn-Representació de la Cabra Amaltea, la que va alletar a Zeus quanla seva mare Rea el va amagar de la vista del seu pare Cronos.

Sagitari-El centaure Quiró, metge dels metges, cansat de la seva condiciód'immortal, va decidir canviar-la per la salvació de Prometeu.Quan el tracte va estar formalitzat, Prometeu li va preguntar "Per què ho has fet? Ara que estàs mort, per molt que et cansis, nopodràs canviar ..."

Judith Garcia ha dit...

Hola a tothom!

Sento comentar tan tard l' entrada, però com diuen més val tard que mai, així que aquí estic.

12 Sagitari:
Fa referència al centaure Quiró.

11 Capricorn: Representa cabra Amaltea, que va alletar i criar a Zeus durant la seva infantesa a l'illa de Creta per amagar de Cronos, el seu pare, que devorava als seus fills.

10 Aquari:
És refereix a Ganimedes, era un jove molt bell del qual Zeus se’n va enamorar, Zeus va adoptar la forma d'àgila.

9 Peixos:
Ens mostra el moment en que Afrodita i Eros fugien del gegant Tifó, es van convertir en peixos.

8 Aries:
Representa la cabra del velló d'or, enviada per Nèfale, per salvar als seus dos fills, Frixos i Hel.le. És el velló d'or que mes endavant Jàson busca.

7 Taure:
El mite que explica què Taure va ser el toro en què és va transformar Zeus per raptar a Europa, aquesta era una princesa fenícia. Zeus és va enamorar d' ella i la va endur cap a Creta, allà la va convertir en reina.

6 Bessons:
Càstor i Pòl.lux eren germans bessons, pero nomes Pòl.lux era immortal. Quan Càstor va morir Pól.lux li va oferir la inmortalitat.

5 Cranc:
Fa referència al cranc que Hera va enviar perquè mossegues els peus d’Hèrcules mentre aquest lluitava contra l'Hidra de Lerna i així distreure'l fins provocar la seva mort.

4 Lleó:
ÉS refereix al lleó que va lluitar contra Hèrcules durant el seu cinquè treball.

3 Verge:
Fa referència a Astrea, va baixar a la terra, per poder ensenyar la justícia als homes, però al veure que tots és mataven entre ells va fugir de la terra i Zeus per agraïr-li la seva lleieltad la va convertir en costel·lació.

2 Balances:
És el simbol de la justicia.

1 Escorpí:
És l'escorpí que va enviar Artemis per acabar amb el caçador Orió, que finalment va morir.

Vale!

Martí ha dit...

Hola de nou!
Vaig errar en el meu comentari anterior, la Judith no ho havia fet del tot bé, disculpeu-me ja que jo tampoc vaig adonar-me’n. Ara intentaré elaborar les dotze diapositives de la millor forma possible:
En primer lloc trobem la diapositiva dotzena que fa referència el signe del zodíac anomenat Sagitari, el qual representa al Centaure Quiró, el pare de la medicina. Aquet va donar la seva immortalitat per a salvar. (12)
Seguidament observem el signe de Capricorn, que representa la cabra Amaltea. Aquesta va alletar a Zeus durant la seva infantesa, amagat per la seva mare, Rea, del seu pare, Cronos. (11)
En la següent diapositiva trobem el signe d’Aquari, que representa Ganimedes com a coper dels déus, ja que Zeus es va enamorar d’ell, llavors el va representar el cel diví. (10)
En la novena és el signe de Peixos; representa Afrodita i Eros que es varen metamorfosar en peixos i van ser pescats mentre fugien del tità Tifó. (9)
La diapositibva que trobem a continuació fa referència el signe d’Àries. En la mitologia grega es diu que Frixos va ser salvat per un moltó. Aquest va ser sacrificat en agraïment a Zeus i se li va oferir el velló d’or. (8)
És el signe de Taure. Es pot relacionar amb dos mites diferents: o amb el Minotaure de Creta, o amb el toro blanc que va segrestar a Europa ( la princesa fenícia que donà nom al nostre continent). (7)
Seguint amb el calameo, el següent signe és Bessons, que són Càstor i Polideuco. Aquests dos van néixer d'un ou que va posar Leda, la reina d'Esparta, després d'haver copulat amb Zeus, convertit en cigne. (6)
La següent fa referència a Cranc; la deesa Hera, enemiga acèrrima d'Heracles, va enviar un cranc gegant per acabar amb la seva vida mentre aquest lluitava amb la temible serp Hidra. Tanmateix, Heracles va resultar victoriós. Aquesta història fa referència els dotze treballs d’Heracles. (5)
La diapositiva que observem amb el número quatre es refereix el signe Lleó; correspon al Lleó de Nemea, fill de Tifó i Equidna, un animal invulnerable que assolava els camps devorant a les persones i el bestiar. La primera tasca d'Hèrcules va ser matar-lo. (4)
A l’antepenúltima posició trobem el signe del zodíac anomenat Virgo; tracta sobre la deessa Astrea que és Verge que, juntament amb la constel que representa el sacrifici de la reina Berenice (com Berenices o la Cabellera de Berenice), dóna les millors qualitats al signe. (3)
A la penúltima diapositiva trobem el signe de Balances. En un principi representava les balances de Virgo, la dea de la justícia, però els romans varen utilitzar-la amb la cara del César. Finalment van tornar a posar només les balances. (2)
I, per finalitza, la última diapositiva que fa referència a Escorpí. Aquet s’associa a la llegenda d’Orió. En una de les moltes versions ens explica que Orió es va treure els seus ulls en un atac de gelosia, més tard mentre caminava sense trobar cap lloc estable, va trepitja un escorpí que el va picar amb el seu fibló i seguidament es va morir. (1)


Valete!

Anònim ha dit...

Hola, aquí deixo el meu comentari. Ho sento per l’endarreriment...

1 - ESCORPÍ - És el primer signe del zodíac i fa referència a l’escorpí que va desafiar al gegant Orió i finalment li causa la mort.

2 - BALANCES - Aquest signe està estretament relacionat amb el mite dels treballs d’Hèracles. Fa referència al setè treball on havia de matar a un porc senglar. Avanç de matar-lo, però, es va trobar amb el seu amic Centaure que el va convidar a veure. Hèracles va acceptar la proposta del seu amic i quan va tornar per matar el centaure, fruit d’una equivocació, va matar al seu amic.

3 - VERGE - Aquest símbol està vinculat al mite en el qual Astrea va ser convertida verge per l’eternitat i catastaritzada per Zeus com a recompensa per la seva lleialtat.

4 - LLEÓ - Aquest signe també esta relacionat amb el mite dels treballs d’Hèracles. El primer treball en concret, on havia de matar al Lleó de Nemea.

5 - CRANC - Aquest signe també fa referència als treballs d’Hèracles, concretament al monstre mitològic que Hèracles troba durant el segon treball i que va ajudar a vèncer la Hidra.

6 - BESSONS - Aquest signe ens plasma l'amor que senten els germans Càstor i Pòlux. Quan Pòlux mor, Càstor, molt trist demana als deus la immortalitat del seu germà o la seva mort. Finalment els concedeixen viure la meitat de temps al inframont i l’altra a l'Olimp.

7 - TAURE - Aquest símbol fa referència al mite del rapte d'Europa. La jove molt bella que va ser raptada per Zeus transformat en toro.

8 - ARIES - Aquest símbol fa referència al mite del velló d'or.


9 - PEIXOS - Peixos representa una escena de la guerra de la Tifonomàquia. Afrodita i el seu fill eros es transformen en peixos per tal de no se presos per Tifó.

10 - AQUARI - Aquest símbol fa referència a un nen molt bell anomenat Ganímides, que el propi Zeus el va de raptar, per què no es va poder resistir de la seva vellesa.

11 - CAPRICORN - El signe de capricorn representa Amaltea, la cabra que va alletar a Zeus. Un cop després de morir, Zeus, com a senyal d’agraïment la va convertir en constel•lació.

12 - SAGITARI - Aquest signe fa referència al personatge mitològic Quiró, el pare de la medicina.

Fins aviat, salut companys !!!

Anna Ruiz ha dit...

Hi ha dotze constel•lacions que formaven el zodíac i cadascuna prové d’un mite:
Aries: pell de moltó (Jàson i els Argonautes)
Taure: toro (Zeus i Europa)
Gèminis: Càstor i Pòl•lux, són fills de Leda, Càstor és fill de Zeus i és mortal i Pol•lux és fill de Tindàreu i és inmortal)
Càncer: cranc
Leo: lleó (Hèracles)
Virgo: Astrea (Fílira)
Sagitari: Cavall (centaure Quiró)
Escorpí: el caçador Orió i Àrtemis
Libra: Astrea
Aquari: Ganimedes (Zeus el va convertir en el coper dels deus)
Piscis: peixos (Afrodita i Eros es van convertir en peixos per fugit dels gefants)
Capricorn: (cabra Amaltea)


Origen de Capricorn (cabra Amaltea):
Rea pareix clandestinament a Zeus a Creta i quan Zeus neix éx criat per unes nomfes del bosc i una cabra anomenada Amaltea, és a dir que Zeus és alletat per una cabra sagrada, i aquesta llet farà que Zeus tingui un poder extraordinari. Quan la cabra amaltea va morir Zeus la ca catasteritzar per tant la va convertir en constel•lació. Però quan Zeus era petit li va arrencar una banya a Amaltea i per reparar el mal va convertir aquesta banya en la banya de la abundància, també anomenada Cornucòpia de la que sempre sortia menjar i bens. Quan Amaltea va morir Zeus li va arrencar la pell i es va fabricar el seu escut anomenat Ègida que després regala a Atena.


Origen de Tauro (Zeus i Europa):
Europa va ser una jove estimada per Zeus, filla d´Agenor, rei de Fenícia, i germana de Cadme. Quan estava jugant amb les seves companyes en la platja, Zeus la va veure des de l´Olimp i es va enamorar d'ella. Per a seduir-la es metamorfosejà en toro i es va prestar als jocs i carícies de les noies. Europa es va embravir i va muntar sobre el seu llom. Llavors Zeus la va raptar i va travessar el mar duent-la sobre seu fins a arribar a Creta. De la seva unió van néixer Minos, Radamantis i Sarpèdon. Aquest episodi marcarà l'origen de la dinastia cretenca de Minos. Després de la seva mort, Europa va rebre honors divins i el toro, animal la forma del qual havia adoptat Zeus per unir-se a ella, es va convertir en la constel•lació de Taure.
Origen d’Aquari (Ganimedes):
Jove raptat per Zeus. Ganimedes era "el més bell dels mortals", príncep de la família real de Troia i descendent de Dàrdan. Pastorejava amb el seu ramat sobre una muntanya, prop de Troia, quan Zeus el va veure i es va enamorar apassionadament d'ell. El déu es va transformar llavors en àguila i el va dur per l'aire fins a l'Olimp, on el va convertir en coper dels déus. Allà abocava el nèctar en la copa de Zeus. L'àguila que el va transportar per l'aire va ser convertida en constel•lació.

Eulàlia ha dit...

jo penso que les fotografies són les següents:

Fotografia 1: Escorpi
Està relacionat amb Orió i Artemis. Orió va intentar violar a Artemis (La lluna), aquesta estava al bosc, per defensar-se d’Orió va demanar ajuda a un escorpí. L’escorpí, va picar a Orió i va causar la seva mort. Artemis, en motiu de la mort d’Orió els va catasteritzar, va crear la constal•lació d’Orió a una banda del cel i la d’Escprpi a l’altra, de manera que mai es tornessin a trobar.
Fotografia 2: Balances
Psychie era molt bonicam fins i tot Afrodita l’envejava, va demanar al seu fill Eros que la matés. Però eros, quan la va veure, va admirar la seva bellesa i va deixar caure la fletxa sobre seu. Eros la va portar al seu palau i es van estimar en la foscor, sense que ella sapigués qui era. Com que ella ho volia saber va encendre un llum d’oli i va veure el déu de l’amor. Però Eros es va despertar quan li va caure una gota d’oli a l’esquena. En aquest moment, Eros i el palau van desaparèixer i Psyche es va quedar sola sobre una roca.Ella va baixar a l’imframont i li va demanar a Afriodita que els deixes estar junts, finalment ella va acceptar-ho

Fotografia 3: Verge
Està relacionat amb la deesa Astea deesa de l’ordre i la justícia.va viure entre els homes i quan la raça humana es va corrompre va anar amb el seu pare Zeus catasteritzant-se

Fotografia 4: Lleó
En la mitologia és el lleó Nameo. La primera de les misions de Heracles va ser matar a aquest lleó, la seva pell era molt dificil de travessar amb qualsevol arma, però Heracles ho va aconseguir i el va matar. Zeus que admirava la força i la resistencia del llaó el va inmortalitzar creant-li una constal•lació.

Fotografia 5: Cranc
Un dels dotze treballs de Heracles consistia en matar la serp Hidra de Lerna. Quan Hera s’en va enterar, va enviar un cranc perquè li impedís, ja que li tenia molta mania a Heracles perquè era un dels fills il•legitims de Zeus. El cranc li va picar al taló, però ell el va matar trepitjant-lo amb l’altre peu. Hera va catasteritzar al cranc, com a símbol de reconeixament.

Fotografia 6: Bessons
Fan referència a dos bessons de la mitologia grega anomenats: Castor i Pòlux. Sñon fills de Leda, van néixer d’un ou. Pòlux és inmortal, fill de Zeus, mentre que Castor era fill del rei Tíndaro i era mortal. Els dos estaven molt units. Un dia quan es dirigien al regne dels seus cosins per casar-se. Castor va ser mort per un dels seus cosins. Quan Pòlux ho va saber els va matar i li va demanar a Zeus de no ser més inmortal, pk sense el seu germà no valia la pena, Zeus li va concedir ser un temps inmortal i un temps mortal.

Eulàlia ha dit...

Fotografia 7: Taure
Minos es va convertir en el rei de creta. En una baralla amb els seus germans i li demana ajuda a poseido, ell l’ajuda amb la condició de que mati al toro blanc que ha sortit de l’aigua. Com que al rei minos li sap greu no el pot matar. Aleshores Posseidó va que la filla del rei helios s’enamori del toro. D’aquesta unió en va néixer el minutaure. El rei Minos va fer constrir un laberint a Dèdal, un arquitecte, per tancar al minutaure. Finalment Teseu aconsegueix derrotar al minutaure i salvar a Ariadna, la filla del rei Minos.

Fotografia 8: Aries
Fa referència al mite del velló d’or. Fa referencia a la cabra que envia Nefale per salvar els seus fills.

Fotografia 9: Peixos
Són dos peixos a qui afrodita els hi va salvar la vida, Gaia els hi havia llançat un tornado, afrodita es va posar en una banda del riu al costat del seu fill Eros, quan els peixos van passar per allà els va salvar.
També hi ha la versió de que són Eros i Afrodita que es van convertir en peixos i des de aleshores van estar sempre units.

Fotografia 10: Aquari
Aquesta constel•lació dibmolitza un home que aboca una gerra. Aquiari simbolitza Ganímedes. Zeus, convertit en àguila el va raptar i se’l va enportar a l’Olimp, allà li va ssignar la feian de satisfer als déus amb el nèctar diví de la seva gerra.

Fotografia 11: Capricorn
Capricorn figura el Déu pan, va ser criat per les nimfes, després de que la seva mare l’abandonés. S’ocupava de les obelles i les cabres i també era un músic amb talent. La seva naturalesa feia que hagués de perseguir a les nimfes, i aquestes fugien horroritzades. Una de les nimfes no es va poder escapar d’ell i va demanar de ser convertida en jonc, amb qui el déu Pan es va fer una flauta. En una ocsaió aquest, estava lluitant contra Typhon, es va intentar convertir en peix, però no va poder. Zeus, en senyal de reconeixament el va catasteritzar.

Fotografia 12: Sagitari
Va ser un centaure que va intentar destruir a escorpí, ja que ell havia acabat ab la visa d’Orió. Orió va voler venjar-se, per això va crar el signe aquest que apunta amb una fletxa cap a escorpí.

El vaixell d'Odisseu ha dit...

Avís als tripulants:
alguns companys de 4t han tingut problemes tècnics i no han pogut publicar els seus comentaris. Com que no els hem pogut solucionar de moment, els publico jo en nom seu. Això sí, sabreu de qui són.

VALETE!

El vaixell d'Odisseu ha dit...

PAU GARCIA

1. Escorpió: L'origen de la constel•lació es troba en la llegenda d'Orió. Segons una de les seves versions, Orió el caçador es va treure els ulls en un rampell de gelosia, i mentre vagava cec pel món va trepitjar un escorpí que li va picar amb el seu fibló, provocant la seva mort. Els déus van elevar a Orió i l'escorpí al cel posant-los en extrems oposats de la volta celeste, de manera que quan Escorpió surt per l'horitzó, Orió s'amaga fugint de l'animal que va causar la seva mort.
2. Balança: La constelació, que originalment formava part de les pinces de Escorpió, és la més jove del zodíac i l'única que no representa un ésser viu. En la mitologia grega, aquesta constel figura la balança sostinguda per Hera, deessa del matrimoni.
3. Verge: En la mitologia grega, la constel•lació de Virgo és la representació de Diu o Brenda, una tità, filla de Zeus i Temis i deessa de la justícia per als homes. Havia nascut mortal i va ser posada en la terra per administrar justícia i ordre. Era una de les tres Hores o tità i la més notable entre les deesses verges.
4. Lleó: El símbol de Leo amb el Lleó de Nemea, mort per Hercules i elevat per Zeus al cel en honor d'aquell.
5. Cranc: La constel•lació del cranc i la constel•lació de la Hidra estan relacionades amb un dels dotze treballs del Hèracles. La deessa Hera, enemiga acèrrima d'Heracles va enviar un cranc gegant per acabar amb la seva vida mentre aquest lluitava amb la temible serp Hidra. No obstant això, Hèracles va resultar victoriós.
6. Geminis: En la mitologia grega Hermes es va caracteritzar per ser un dels déus més intel•ligents de l'Olimp, així com d'una gran capacitat oratòria i per ser el déu dels viatgers.
7. Taure: Hi ha dues versions: El Toro de Creta, una bèstia mítica que habitava en aquella zona, i la forma que va adoptar Zeus quan va raptar a Europa.
8. Àries:Es tracta del xai amb el que van viatjar Frixio i He, quan van sortir del seu país natal per arribar a la Còlquida. Va ser posteriorment l'anyell de Déu.
9. Peixos: Quan els déus van fugir del tità Tifó, molts van adoptar formes animals. Ares i Afrodita ho van fer en forma de peixos i van ser peixos per un pescador. Altres fonts diuen que van ser els maleïts Cadmo i Harmonia els que van ser peixos.
10. Aquari: El jove Ganímedes, el escanciador dels déus en l'Olimp. Un jove d'extremada bellesa que va aconseguir l'amor del Déu Zeus.
11. Capricorn: Representació de la Cabra Amaltea, la que va alletar a Zeus quan la seva mare Rea el va amagar de la vista del seu pare Cronos.
12. Sagitari: El centaure Quiró, metge dels metges, cansat de la seva condició d'immortal, va decidir canviar-la per la salvació de Prometeu.

El vaixell d'Odisseu ha dit...

XÈNIA FALCÓ:

1. Signe de l' escorpí. Prove de la llegenda d'Orió, que era un caçador cec, que un dia el va picar un escorpí amb el seu fibló i el va matar, Orió no tenia ulls perquè se'ls va treure en un moment que estava molt gelòs.

2. Signe de les balances. Es relaciona amb el setè treball d'Heracles, on s'abia de matar un senglar, però va matar a Centaure per equivocació, perquè havien estat bebent, i al cap d'un temps mata al porc senglar.

3. Signe de verge. Fa referència a una deesa grega, Astrea que va ser anomenada verge eternament i va ser catastaritzada per Zeus com a recopensa per la seva lleieltat.


4. Signe del lleó. Prové al lleó de Nemea, un anima unvulnerable que assolava els camps devorant a les persones i el bestiar. Hèrcules l’habia de matar.

5. Signe del cranc. Representa el cranc que va ser enviat per Hera perquè a Hèrcules li fos més difícil un dels seus treballs: Derrotar a la Hidra.

6. Signe dels bessons, Géminis, Càstor i Pòl.lux. Eren tres germans bessons, però nomes Pòl.lux era immortal. Quan Càstor va morir Pól.lux li va oferir la inmortalitat.

7. Signe del taure. Correspon al minotaure en forma de bou i va agafar per prendre Europa, una princesa fenícia, la qual zeus la va fer pujar sobre els seus lloms i, abans de què es donàs, es va llançar a la mar i començà a nadar fins que arribà a Creta, on va tornà a recuperar l'aspecte d'un déu.

8. Signe d' aries. Fa referència al xai diví que va salvar Frixo portant-lo sobre el seu llom en un vol sobret l’estret marí que separa Àsia d’Europa.

9. Signe dels peixos. Prové del mite en que Ares i Afrodita es converteixen en peixos fugint de Tifó.

10. Signe d' aquari. Ganímedes va enamorar a Zeus amb la seva gran bellesa.

11. Signe del capricorn. Representa la cabra que va alletar a Zeus, Amaltea, i que quan va morir, Zeus la va catastaritzar.

12. Signe de sagitari. Es representa al zodíac grec per un centaure, criatura fantàstica meitat cavall i meitat home, amb un arc i les seves fletxes. No hi ha unanimitat entre els mitógrafs per saber del cert que centaure dels molts que apareixen en els mites grecs és el que està representat en aquesta constelació Quiron.

El vaixell d'Odisseu ha dit...

AINA VALLÉS:

1- Sagitari: El centaure Quiró, metge dels metges, cansat de la seva condició d'immortal, va decidir canviar-la per la salvació de Prometeu.
2- Capricorn: és la representació de la Cabra Amaltea, la que va alletar a Zeus quan la seva mare Rea el va amagar de la vista del seu pare Cronos.
3- Aquari: El jove Ganímedes, el catimata dels déus en l'Olimp. Un jove d'extremada bellesa que va aconseguir l'amor del Déu Zeus.
4- Peixos: Quan els déus van fugir del tità Tifó, molts van adoptar formes animals. Ares i Afrodita ho van fer en forma de peixos i van ser pescats per un pescador. Altres fonts diuen que van ser els maleïts Cadmo i Harmonia els que van ser peixos.
5- Àries: El moltó amb el que van viatjar Frixio i Hele, quan van sortir del seu país natal per arribar a la Còlquida. Va ser posteriorment elvelló d'or.
6- Toro: es creu que fa referencia al Toro de Creta o a la forma que va adoptar Zeus en el rapte d’Europa.
7- Bessons: fa referencia als bessons Càstor i Polux. Polux era immortal pero el seu germà no, quan Càstor va morir, Polux va oferir la seva immortalitat per que el seu germà sobrevisqués.
8- Cranc: el cranc que va enviar Hera per ajudar a la Hidra de Lerna quan lluitava amb Hèrcules.
9- Lleó: El Lleó de Nemea, Hèrcules el va estrangular i es va quedar la seva pell impermeable com a símbol.
10- Verge: El mite és el de Astrea, titánide filla de Ceos i Febe, que tot i haver tingut una relació amorosa amb el tità Perses, de la unió va ser fruit Hécate, va ser convertida en la illa Ortiga a causa de resistir-se a les seduccions de Zeus.
11- Balança: el mite s'atribueix a Diu, la deessa de la Justícia.
12- Escorpió: el mite explica que la deessa Artemis va enviar un escorpí contra el gegant caçador Orió. Com Orió era una mica curt de ment, el va trepitjar i l'escorpí li va clavar el fibló. Tots dos van morir i Zeus va posar-los l’un davant de l’altre, perquè no lluitessin.

El vaixell d'Odisseu ha dit...

ANDREA CALVO:

Escorpi: Tracte del mite de Orión, fill de Poseidó i Gea que es volia casar amb la filla de Enopion,ell no ho va aceptar i Orion es va enfadar matant tots els animals. Gea perque reflexionés va donarli un escorpí, ell pensant que era inofensiu el va tocar i el va matar.
Libra i Virgo: Tracta del mite de la deessa Astrea filla de Zeus y Temis, deessa de la justicia i per suposat verge, per això, és la balança de la justicia.
Lleó: Selene va parir un lleó amb un sotrac espantós i ho va deixar caure a prop de Nemea, la muntanya Treto al costat d'una cova amb dues boques.
Capricorn: El déu del cel (Zeus), agraït ,va pujar al cel a les ósses (Ío i Adrastea) a la serp i a la cabra Amaltea com les constel.lacions Ursa Maior, Ursa Minor, Serpens i Capricornus.
Sagitari: El lapita Pirítoo (fill de Dia i de Zeus) va casar amb Hipodamía, filla de Butes, i va convidar a les noces a tots els olímpics menys Llauris i a Éride( ja que havien causat danys a altres noces) i als seus cosins els centaures. Com van arribar més hostes dels quals cabien a palau els centaures, juntament amb Néstor, Ceneo i altres prínceps tesalios, si van assentar a prop, a una arbres.
Aquari: Ganímedes, fill del rei Tros (nom de ciutat de Troia) era el jove més bell i va ser triat pels déus per ser el coper de Zeus. Altres versions diuen que Zeus el volia com amant i convertint-se en àguila ho va raptar en la plana troyana.
Cancer: Lerna es trobava al costat del mar. La hidra tenia un cos semblat al d'un gos amb 8 o 9 caps, una d'elles immortal, amb colls com a serps, tan verinoses, que el seu sol alè del seu rastre podia matar. El simbol fa referencia a un cranc.
Geminis :Perieres, fill de Eolo, que fos el seu rei. Es va casar amb Gorgófone, filla de Perseo, i van tenir dos fills, Afareo y Leucipo. Aquest signe està relacionat amb la memòria a curt termini .
Piscis: A la guerra de Cronos i els seus fills guiats per Zeus, els titans i els gegants van barallar al costat de Saturn. En una ocació, titans i gegants van irrompre en la reunió i els déus van haver de tirar mà del seu poder de metamorfosi i escapar. Afrodita i Eros es van convertir en peixos i van saltar al Nil i Zeus es va convertir en un carner i va sortir corrents.
Aries: Es relaciona amb el mite del moltó damunt el qual van ser transportats a la Còlquida, en la fugida de la seva madrastra Ino, Frixos i Hel•le, fills d'Atamant. Hel•le va relliscar i va caure al mar, es va ofegar en les aigües de l'Hel•lespont. Eetes, rei de la Còlquida, acollí a Frixos, i aquest molt content va matar el moltó. El signe d’Aries son les banyes del carner que fa referencia al mite.
Taure: Referent al mite de el rapte d’Europa quan Zeus es converteix en brau blanc. Agenor, fill de Libia y Poseidó, es va anar des de Egipte a Canaán on es va casar amb Telefasa i van tenir cinc fills i una filla (Europa). El símbol que representa aquest signe és un cercle amb dues banyes, com un brau.

El vaixell d'Odisseu ha dit...

JÚLIA PIERA:

L’ imatge 12 és el signe de sagitari : Sagitari és una silueta meitat home i meitat cavall (centaure) amb un arc estès i preparat amb la fletxa. També se l'anomena Crota, que va sortir a caçar a Scorpius, a qui Sagittarius apunta al cel amb el seu arc. Scorpius havia matat al poderós caçador Orió, situat al grill de Taurus. Crota estava obligat a perseguir la seva presa en memòria del seu amic i company de caça caigut. Era tal la seva motivació de caçar Scorpius, que els déus de l'Olimp van decidir col•locar entre les estrelles perquè trobés a aquest perillós animal celeste.

L’ imatge 11 és el signe del capricorn : Amaltea era la dida de Zeus. Se la representa com una cabra que va alletar al déu infant en una cova de Creta.
Aquesta cabra tenia trencat un dels seus banyes, que Amaltea va omplir amb flors i fruites abans de portar a Zeus, que el va pujar entre les estrelles juntament amb la cabra, convertint aquesta en elprimer unicorn.

L’ imatge 10 és el signe d’aquari : El príncep troià Ganimedes va ser segrestat per Zeus a la muntanya Anada de Frígia, lloc de més d'una llegenda sobre la història mítica antiga de Troia. Ganimedes passava el temps d'exili a què molts herois se sotmetien en la seva joventut, cuidant un ramat d'ovelles o, alternativament, la part rústica o ctónica de la seva educació, juntament amb els seus amics i tutors. Zeus el va veure, es va enamorar d'ell gairebé instantàniament, i enviant un àguila o transformant-se ell mateix en una, el va portar a la muntanya Olimp.
A l'Olimp, Zeus va fer a Ganimedes seu amant i coper, suplantantHebe. Tots els déus es van omplir de goig en veure el jove, llevat Hera, l'esposa de Zeus, que el va menysprear (que estrany). El seu odi pel noi va ser usat pels mitógrafos per justificar el seu abandonament als troians, un canvi en les aliances de la Guerrade Troia inexplicable d'una altra manera, ja que la Tróade era part de la terra natal de la Gran Deessa, de qui Hera era la principal representant olímpica.
El pare de Ganimedes trobava a faltar el seu fill. Comprensiu, Zeus va enviar a Hermes amb dos cavalls tan veloços que podien córrer sobre l'aigua. Hermes també va assegurar al pare de Ganimedes que el noi era ara immortal i que seria el coper dels déus, un lloc de molta distinció. El tema del pare es repeteix enmolts dels primers mites grecs d'amor entre homes, suggerint que les relacions pederàstiques simbolitzades per aquestes històries tenien lloc amb el consentiment del pare.
Més tard Zeus va ascendir a Ganimedes al cel com la constel Aquarius, que encara avui està relacionada amb Aquila, la de l'àguila.

L’ imatge 9 és el signe dels peixos : El naixement d'aquests dos peixos, es deu a la fugida que van emprendre Eros i Afrodita del mounstrúo Tifó, l'últim dels titans que va ser derrotat.
Just quan aquesta bèstia sorgia, Afrodita i Eros hi eren i de l'horror van córrer a un rierol per amagar-se, transformant-se en peixos. Però, per no perdre's l'un de l'altre, es van lligar amb una corda. Més tard Zeus derrotaria a Tifó.

L’ imatge 8 és el signe d' àries : A la guerra entre Cronos i els seus fills capitanejats per Zeus, elstitans i els gegants (entre els que estaven Tifó i Briareo, el que va confondre el Quixot amb un molí de vent) van barallar al costat de Saturn. En una ocasió, durant un consell de guerra, titans i gegants van irrompre inopinadament a la reunió i els déus van haver de recórrer el seu poder de metamorfosi i escapar. Afrodita i Eros es van convertir en peixos i van saltar al Nil (estan en la constel•lació de Piscis), i Zeus es va convertir en un moltó i va sortir corrent. Posteriorment, la seva llana, convertida en un velló d'or, va ser penjada en un arbre a la regió de la Còlquida (part nord de Turquia a la vora del Mar Negre) guardada per un drac immortal i posteriorment pujada al cel a la constel•lació de Àries.

El vaixell d'Odisseu ha dit...

JÚLIA PIERA (continuació):

L’ imatge 7 és el signe del taure : Toro de Creta. Explica la llegenda que a l'illa de Creta un enorme toro blanc, que havia sortit de la mar, sembrava el terror perquè de les seves fosses nasals sortien enormes flamarades.
Hercules el va caçar viu i va travessar nedant el mar amb l'animal a l'esquena, lliurats al rei Euristeo. Aquest, al seu torn, hi va oferir a Hera.
El bou, deixat de nou en llibertat després d'haver estat domat, va tornar a Creta.
La princesa Pasífae, per un encanteri de Posidó, va tenir relacions sexuals amb l'animal i d'aquí va néixer el mític Minotaure.
Igual que el seu fill, va morir a mans de Teseu.
L’ imatge 6 és el signe dels bessons : Càstor i Pólux eren uns dels Dioscuri, fill del déu grec Zeus, la seva mare va ser Leda, una bella dona mortal, els orígens són possiblement aristòcrates.
Càstor i Pólux van ser inseparables durant tota la seva vida,mentre que les germanes Helena i Clitemnestra seguir per camins molt diferents. Aquests bessons eren mig germans, Pólux eraimmortal, provenia de Zeus, i el seu germà bessó Càstor eramortal, fill del Rei Tíndaro marit de Leda, però no per això eramenys audaç que el seu germà. Pólux va viatjar molt per tot el món conegut i va lluitar mà a mà al costat del seu germà Castor.

El vaixell d'Odisseu ha dit...

JÚLIA PIERA:


La deessa Hestia tenia una gran responsabilitat i, per dur a terme, de manera plenament satisfactòria, la seva comesa, hauria de prescindir de lligams i passions. Per aquest motiu, en dir de tots els narradors de mites, es valorarà tant l'exigència de puresa en la deessa. Aquesta havia de mantenir verge per sobre de tot. Per això, una vegada i una altra rebutjava amb energia a tots els seus pretendents, i això que entre ells es trobaven deïtats tan apostes com Apolo i Posidó. El curiós és que en tots els escrits clàssics es diu que va ser Zeus, precisament, qui va ajudar a Hestia a mantenir-se sempre verge i pura. Com seria això possible?, Quan se sap que el rei de l'Olimp era el més faldiller i enamoradís d'entre els déus i els mortals. Sigui com sigui, el cert és que l'esmentada deessa romandre sempre "àvida de puresa" i va mantenir en tot temps i lloc "la vida nutritiva sense ser fecundant" i mai va cometre falta alguna de castedat.
L’ imatge 2 és el signe de les balances : Orignal, aquest signe era conegut com les pinces de Escorpí.
En el cas mitològic i imaginari descriu com la deessa Venus, en la seva personalitat ambigua i dual, s'inclina un dels dos plats: si està en propicia la bellesa serena i si està en la seducció i la luxúria. Demanera que als nascuts a Lliura, els oscil.len les virtuts i el bé en un costat, i els coses dolentes en un altre.

L’ imatge 1 és el signe de l' escorpí : Una versió compte que el rei de l'illa grega de Chios, Oenopión,va fer cridar Orió perquè matés a les terribles bèsties que havienenvaït el seu regne. En completar la missió, Orió va anar a veure el rei i va conèixer a Merope, la princesa, enamorant-se d'ella de seguida. Mogut per la gelosia, el rei li va treure els ulls a Orió en càstig perquè mai tornés a veure Merope. Fins que un dia Orió es va aturar sobre un escorpí sense adonar-se'n, sent picat i mort pel seu verí. Els déus s’apiadaran d'ell i el van col•locar en el cel amb els seus dos gossos de caça (Can Major i Ca Menor) i una llebre anomenada Lepus. Es diu que per això persegueix a Merope i les Plèiades, les seves germanes, i fuig de Escorpí, a l'altra banda del cel.
Una altra versió diu que Orió es va trobar a la deessa Artemisa en una deu mentre aquesta es banyava. Artemisa es va adonar de l'espia i va enviar a un escorpí a matar-lo juntament amb els seus gossos. Orió, els gossos i l'escorpí van ser situats entre les estrelles com constel•lacions.
Aquestes llegendes expliquen per què la constel•lació de Escorpí apareix just quan Orió comença a posar-se: l'escorpí encara el persegueix.