23 de juny del 2012

PROJECTE DIDASCÀLICA (I): ΕΤΥΜΟΣ I (de A-/AN- a ESTOMA-)


Després d´un primer tastet del projecte etimològic en imatges que hem treballat amb els alumnes de Grec I durant el darrer trimestre del curs, aquí teniu els enllaços a la resta de presentacions d´aquesta primera part. Esperem que us agradin i que us puguin ser d´utilitat en l´aprenentatge de paraules d´etimologia grega. ΧΑΙΡΕΤΕ!

Alumnes de Grec I

Sandra i Estela (A,AN- / AL·LO-)
Cristina i Yolanda (AMFI- / ANTO-)
Laura i Laia (ANTROPO- / ASTRO-)
Alison i Mayte (ATMO- / BIO-)
Charlene i Andrea (-BOL / CARDIA-)
Marta, Aina i Marc (CATA- / CLORO-)
Jordi i Enrique (COSMO- / CRONO-)
Ignasi i Marc (DACTILO- / DINAMO-)
Mario i Marc (DOX- / ENO-)
Carlota i Txell (ENTOMO- / ESTOMA-)

3 comentaris:

El vaixell d'Odisseu ha dit...

Felicitats, tripulants de Grec I, per la vostra aportació a l´estudi de l´etimologia clàssica amb un material didàctic tan profitós. El compartim a la xarxa per si és de l´interès d´altres alumnes i professors de clàssiques tal i com nosaltres hem aprofitat molts dels materials que tripulants d´altres naus han trenat amb la seva creativitat. I així anem obrint noves maneres de treballar i d´aprendre...

Charlene ha dit...

Salvete tripulants!
Quan de temps sense veure aquestes presentacions! Sí, sembla mentida que els fessim ja en el segon trimestre ara que el curs ja s'ha acabat.. Però bé.. Amb aquesta entrada podem observar el treball que vam dedicar tots els alumnes en els ètims i paraules que ens van tocar. La veritat és que tots estan molt treballats i molt ben fets! Com he dit en l'anterior entrada, la de la Sandra i l'Estela, aquesta és una eina que ens ajuda a aprendre noves paraules d'una manera més divertida i no tan feixuga. Vam haver de posar signficats de les paraules, paraules amb aquells ètims (encara que ja estaven en el full) i imatges per veure si concordava la paraula amb el seu ètim!


Vale!

Jordi Rojas ha dit...

Sempre, sempre, anem aprenent coses noves. Amb aquestes presentacions es veu la cantitat de paraules que provenen del grec i que ens és desconegut per tots. Estic content d'haver participat a fer aquest treball que ajudarà de ben segur molta gent.

Valete!