16 de juny del 2012

PROJECTE DIDASCÀLICA: etimologia visual (ΕΤΥΜΟΣ)

Durant aquest darrer trimestre els tripulants de Grec I han estat treballant en un projecte d´etimologia en imatges (ΕΤΥΜΟΣ) que finalment ha vist la llum abans d´acabar el curs. Aquesta activitat s´emmarca en un projecte col·laboratiu -l´hem anomenat DIDASCÀLICA- entre els diferents nivells d´alumnes de clàssiques de l´escola amb l´objectiu d´elaborar un material didàctic d´ús compartit a la xarxa de diferents materials vinculats a àmbits de la llengua i de la cultura grecollatines presents al currículum de secundària i batxillerat (els de 4t estan enllestint el projecte VOCABULA, que aviat us presentarem). La idea, com ja hem dit abans, és dissenyar un material didàctic senzill que pugui servir com a eina educativa a l´aula per als professors i alumnes de clàssiques que ho vulguin i/o, com és el cas del projecte de lèxic en llatí esmentat, com a material d´iniciació en les llengües i cultures que estudiem a classe (fins i tot per a nivells educatius de Primària o primer cicle d´ESO). Ara per ara presentarem els treballs grupals en reconeixement a la feina feta però la idea a llarg termini és unificar aquests materials en àmbits temàtics (etimologia, lèxic, mitologia, cultura, etc). Hem començat aquest curs però els futurs tripulants donaran continuïtat al projecte global que cerca també, com a objectiu principal, la interdisciplinarietat amb altres matèries del currículum general. Iniciem, doncs, aquesta nova aventura amb una primera part de continguts d´etimologia grega ... en imatges.



Sandra Redondo
Estela Pascual
Grec I

17 comentaris:

El vaixell d'Odisseu ha dit...

L´enhorabona, tripulants, per aquesta tasca didàctica que heu dut a terme. Esperem que aquest material sigui una ajuda en la difusió i el coneixement de les llengües clàssiques més enllà de les aules on s´estudien. Seguim navegant...

Maria Rios Rius ha dit...

Salvete!
Molt bona presentació, ens ajudarà en tasques lèxiques i ens podrà facilitar la feina. Enhorabona tripulants
VALETE :)

Ricard Oliveras ha dit...

Moltes gràcies, a mi personalment m'ha estat molt entretingut aquest treball i no m'ha semblat en absolut avorrit perquè hem descobert la traducció de moltes paraules en diferents llengües que servirà perquè altres persones puguin treure'n profit. A més hem fet un interessant treball interdisciplinari.

Alex Molera ha dit...

Felicitats per el treball, nosaltres hem fet un per grups sobre vocabulari en llatí, tinc ganes que pengin el nostre i tots podem desfruitar-lo i utilitzar-lo.

Joana Bassó ha dit...

Salve!

Felicitats pel treball,m'ha agradat molt. S'entén molt bé.
Això ens ajuda ha introduir paraules al nostre vocabulari i anar-les recordant.

Nosaltres,com ha dit el Jordi, també estem fent un treball de vocabulari però amb llati. I fent-lo hem après molt.

Vale!

Ginesta ha dit...

Molt bones a tots el tripulants!

Trobo que aquest projecte és excepcional! És una gran idea ajuntar la feina de molts alumnes i de diferents edats.
Que els petits aprenem dels grans està bastant clar, però què hi ha de l'aprenentatge dels grans gràcies a la feina dels més petits? Aquest és un clar exemple en que l'aprenentatge és de tots i per a tots. A més a més, està presentat d'una manera molt didàctica. Crec que és de les millors maneres d'aprendre!

Moltes felicitats a tots els tripulants que han participat en aquest projecte. Als altres, us animo a gaudir-ho i aprendre amb el mateix entusiasme i les mateixes ganes i il·lusió que nosaltres mentre el fèiem i pensàvem amb vosaltres!

Aprofito per desitjar-vos molt bon estiu a tots! :)

Valete

Roger Amat ha dit...

Em sembla una idea genial d'aprendre, crec que es una forma molt original, i una gran avantatge per els més petits,personalment, m'hagués agradat que de petit tingués jocs d'aquest sincerament. És una bona oportunitat per els mes petits, perquè així comencen de petits a aprendre idiomes.

Marc Gimeno ha dit...

Enorabona per aquest treball! esta molt bé i he après molt. Tinc ganaes de que en jordi publiqui els nostres perquè tots en pugueu gaudir d'ell
Valete tripulants!

Clara Pérez ha dit...

Salve!!
Bon treball tripulants!
Trobo que es una molt bona manera d'apendre i de que no se't faci pesat, felicitats per el treball!

Martí ha dit...

Bona feina! Gràcies per la presentació. Ja tinc ganes de fer batxillerat per aprendre més coses sobre aquesta llengua i l'etimologia de les paraules de la meva llengua que provenen del grec.

Valete!

Anna M. ha dit...

Salvete!

Primer de tot m'agradaria felicitar-vos per aquest gran projecte. Trobo que està molt ben fet i a més a més no es fa gens pesat. És una molt bona manera d'aprendre.

Valete!

Laura Miguel Paul ha dit...

Bon dia tripulants!
Sempre he pensat que les formes lúdiques per a treballar són les millors i les que donen més bons resultats, ja que es fa amb més ganes, si posa més voluntat treien millors resultats!
Molt bona entrada, Felicitats:)
Valete!

Ona Contreras ha dit...

Salve!

Trobo que aquesta feina està molt ben presentada i treballada. Enhorabona!!!!
Aquest treball ens podrà ajudar molt a tots els tripulants que l'any que be facin llatí!

VALETE!!

marina ha dit...

Salve!
Sincerament moltes Felicitats heu fet un molt bon treball.
He de dir que he après molt amb aquesta presentació.

valetet tripulants!

marina ha dit...

Salve!
Sincerament moltes Felicitats heu fet un molt bon treball.
He de dir que he après molt amb aquesta presentació.

valetet tripulants!

Charlene ha dit...

Salvete!
Primer de tot voldria felicitar a la Sandra i a l'Estela ja que aquesta (crec) és la seva primera entrada al bloc i han començat amb bon peu. A veure si el curs que ve en veiem més!
Jo penso el mateix que elles. Aquesta manera d'aprendre és una gran eina ja que s'estudien paraules d'una nova manera, no tan feixuga com sempre s'havia fet.

De nou, bon treball noies!

Vale!

Carla Bartra ha dit...

Salvete!
Felicitats per l'entrada i principalment per aquesta gran feina. Gràcies a aquests treballs siguin col•lectius o individuals, és una bona eina i forma per ajudar-nos a saber moltes de les paraules que desconeixem, penso que és un principi per poder començar a conèixer, i que al llarg de la vida ens pot ajudar.
Valete.