29 de març del 2014

M'expliques un mite?: una proposta de treball cooperatiu



Aquí us deixo els enllaços a una proposta de treball cooperatiu que han fet els alumnes de 4t per si és del vostre interès.

Proposta de treball

Autoavaluació

El viatge d'Ulisses

Teseu i el Minotaure

El viatge dels Argonautes

Els dotze treballs d'Hèrcules

El Judici de Paris

Perseu i la Medusa


25 comentaris:

Unknown ha dit...

Salvete!
Aquí deixo a la meva explicació de les imatges que hi ha aquí.
1a: Perseu i Andròmada
Aquesta imatge és del mite de Perseu i la Medusa, es veu a Perseu deslligant a Andròmada perquè s’hi havia enamorat i no la volia deixar allà lligada.
2a: La medusa vençuda
Aquesta imatge també és del mite de Perseu i la Medusa, es veu Perseu que li ha tallat el cap a medusa.
3a: El Cíclop Polifem
És del mite de El viatge d’Ulisses, i veiem com els argonautes li estan treient al Cíclop Polifem l’únic ull que té.
4a: Les columnes d’Hèrcules
Aquest és del mite de Els dotze treballs d’Hèrcules, en la imatge es veu Hèrcules separant les columnes separar les dos muntanyes unides, Abila i Calpe.
5a: La poma d’or
Aquesta imatge forma part del mite del Judici de Paris, és la poma d’or que hi posa: “Per a la més bella”. Les tres deeses: Atena, Hera i Afrodita; es barallaven per ella.
6a: Egeo observador
Es tracte del mite de Teseu i el Minotaure, es veu a Egeo que és el pare de Teseu que està mirant com marxa Teseu amb el vaixell.

Anònim ha dit...

IMATGES: MITES
1- L’ alliberament d’Andròmeda :
En aquesta imatge veiem en moment en el qual Perseu , de retorn cap a casa passa per Etiòpia,on salva a la princesa Andròmeda de ser devorada per un monstre marí.

2- La mort de Medusa:
En aquesta imatge podem veure a Perseu alçant el cap de Medusa de manera victoriosa just després d’haver-la decapitat.

3- L’atac al ciclop Polifem :
En aquesta escultura podem veure-hi representada l’escena en la qual Ulisses i els seus tripulants deixen cec al ciclop fill de Possidó per poder escapar-se de l’illa en la que es troben empresonats.

4- Les columnes d’Hércules:
Moment en el qual Ulisses separa l’estret de Gibraltar per tal d’expandir els límits del mar mediterràni.

5- La poma de la discòrdia d’Eris:
En aquesta imatge veiem representada la poma daurada que Eris, deessa de la discòrdia, llença durant la boda de Peleu i Tetis

6- La mort d’Egeu:
En aquest dibuix podem veure la desesperació d’Egeu al veure l’arribada de la nau del seu fill amb la bandera negra, al contrari del que li havia promès.

Anònim ha dit...

Bonum diem, nautae !

Deixo aqui el meu comentari sobre las imatges espero que us agradi!

Imatge 1.
Perseu alliberan Andromeda
Perseu allibera a Andromeda com es veu en aquesta foto. Andromeda fou castigada per Neptu per que la mare de Andromeda deia que ella i la seva filla eren més formosas que las Nereides, nimfes del mar. Neptú va enviar un monstre a desolar Etiòpia, Andromeda era filla del rei d’Etiòpia i l’única solució que els hi van donar fou sacrificar a Andromeda. Quan Perseu s’entera de tot allò va matar al monstre i va demanar la mà de Andromeda al seu pare.

Imatge 2.
Perseu sostenint el cap de Medusa.
La imatge ens mostra a Perseu aixecant al cap de Medusa desprès de haver-la matat. Perseu va tindre que acceptar el repte de matar a Medusa per que la seva mare la deixesin tranquila. Obtenir ajuda dels deus per matar Medusa que era una dona que només mirar-te et convertia de pedra, i el cabell fet de serps.

Imatge 3.
Polifem es cegat.
Polifem fill de Posido es cegat per l’astucia d’ulisses i amb l’ajuda del seus homes, consegueixen cegarlo clabanli una estaca al unic ull del polifem despès de haver-lo adormit convidant-lo a veure vi.

Imatge 4 .
Heracles aixecant la seva pila funeraria.
En aquesta imatge surt Heracles abans de morir per culpa del centaura Quiro que havia enganyat a la dona de Heracles dient-li que si vertia la seva sang sobre les bestimentes de Heracles, conseguiria que Heracles es tornes a enamorar de ellla. Abans de morir Heracles va aixecar la seva propia pila funeraria .

Imatge 5.
La poma d’or (judici de Paris)
En la imatge ens monstra la poma de la discòrdia que es llençada a proposit per Eris en mitg del baquet de la boda de Tetis i Peleu. En aquesta poma esta inscrit per a la més bella i això fa que hi hagi una gran disputa entre Venus Minerva i Juno per que les tres deien que elles eren las més belles. A causa d’aquesta discució Zeus fa cridar a Paria el home més bell del món per que deicideixi qui es la més bella de las tres. Paris tria a Venus com la més bella de totes.

Imatge 6.
Teseu i el Minotaura
En aquesta imatge es veu com Teseu torna a la seva terra desprès d’haver matat al Minotaura però s’ovlida de que l’hi va dir al seu pare que si sobrevivia i matava al minotaura tornaria amb las veles del baixell blanques. A causa de un descuido es deixa ficades les de colo negra al seu pare o veu desde el penyasegat i es suïcida pensant que el seu fill ha mort.

Ramon Vendrell ha dit...

1.Perseu alliberant a Andròmeda:
Moment en el qual Perseu allibera a Andròmeda del penya-segat.

2.Perseu i la decapitació de Medusa
Moment en el qual Perseu aixeca el cap de Medusa. Acció que ens indica que l’ha vençut.

3.Polifem i el seu sol ull
Moment en el qual Ulisses i els seus tripulants deixen cec al ciclop Polifem de l’únic ull que té.

4.Les columnes d’Hèrcules
Moment en el qual hèrcules col•loca una columna a cada extrem de l’estret de Gibraltar, separant les terres, per marcar la fi del Mediterrani, marcant els confits del món.

5.La Poma d’Or
La poma de la discòrdia d’Eris. Eris, deessa de la discòrdia, la deixà al casament de Peleu i Tetis, ja que no va ser convidada i així crear la discòrdia en aquelles terres. A a poma hi posava per a la més bella.

6.El suïcidi d’Egeu
Moment en el qual Egeu, pare de Teseu, veu el vaixell del seu fill rumb cap a casa, però amb les veles negres, senyal que indica que el seu fill ha estat vençut pel minotaure i no ha pogut tornar. Si hagués tornat amb les veles blanques, volia dir que Teseu era viu. El fet és que Teseu està viu, però no s’ha recordat de canviar les veles de negres a blanques. Per tant, el que fa el seu pare és tirar-se des d’un penya-segat. D’aquí ve el nom del mar Egeu.

Dafne Serra ha dit...

Salve tripulants!

Doncs bé, a la primera imatge trobem el moment en el que Perseu es troba a Andròmeda, una nereida la qual estava lligada a unes roques enmig del mar, i la qual desprès es presenta com a filla del Cefeu, rei d'etiòpia. Andròmeda posteriorment es converteix en la esposa de Perseu.
La segona imatge veiem clarament a Perseu sostenint el cap de la Medusa el qual podia seguir convertir a tothom qui la mirava, un cop ja morta; en pedra.
La tercera veiem a Odisseu en el moment en que enganya a Polifem, el cíclop fill de posidó i al qual mig encega d'un ull.
En la quarta imatge, veiem a Heràcles, en el moment en que aixeca les columnes que posteriorment reben el seu mateix nom, i les quals construiex mentre porta el ramat per les costes del Mediterràni
La cinquena fotografia, és clarament la poma d'Or que Eris, deesa de la discòrdia; deixa anar enmig del casament de Tetis i Peleu, i anunciant que es per a la més bella i la qual cosa crea discòrdia entre Venus, Juno i Minerva.
La sisena veiem al pare de Teseu, el qual al veure les veles negres del vaixell on tornava el seu fill, es desespera pensant que no ha aconseguit derrocar al Minotaure i que, per desgràcia, l'ha mort.
En la setena, veiem a Medea, futura esposa de Jàson, la qual és famosa per ser una gran bruixa i fetillera, neboda de la també reconeguda Circe.

En aquesta vuitena, veiem clarament a Jàson al capdavant del Argo, junt amb altres tripulants que també l'acompanyaven en la seva troballa del velló d'Or, que suposadament hauria d'haver servit per
alliberar al seu pare.
Ja casi arribant al final, i com a novena, trobem l'imatge de Teseu just abans de tallar-li el cap al Minotaure, el qual havía estat atemoritzant a la ciutat d'Atenes. A continuació trobem l'imatge número deu, la podem identificar al judici de Paris. Aquesta conclusió hi arribem veient les tres deeses que es barallen per la poma, com abans ja hem vist. Paris, el qual és escollit per fer la tria sobre qui és la més bella de les tres, i a Hermes, missatger dels dèus i dèu dels viatgers.
En aquesta onzena fotografia veiem a Hèracles en un dels seus dotze càstigs, en el moment que captura al ca cerber, el gos guardià de l'infern.
Com a dotzena i última fotografía, veiem l'etapa del viatge d'Ulises, en el que els mariners es veuen captivats per les sirenes, i en la qual Ulises es lliga al mastíl més alt.

Borja Combas ha dit...

Salvete!
Ós penjo les 6 primeres imatges dels mites:
1. Bon rescat:
Parra quan Perseu allibera a Andròmeda d’un monstre marí i el mata amb el cap de Medusa perquè el transforma en pedra.
2. El trofeu de Perseu:
Aquesta imatge representa quan Perseu torna de matar a Medusa i porta el seu cap, perquè li havia promès al rei de Sèrifos, què tenia que portar el cap de Medusa perquè així ell deixaria de molestar a la seva mare.
3. Atac sorpresa:
Passa quan Ulisses i la seva tripulació què estan en una illa amb un dels fills de Neptu, quan dorm Ulisses i la seva tripulació deixa sec al Ciclop i escapen.
4. Separació prodigiosa:
Aquesta imatge representa, quan Hèrcules separa la península Iberica i Àfrica perquè Amèrica accedís al mar Mediterrani.
5. La poma conflictiva:
Aquesta és la poma que apareix en el mite del Judici de Paris, en que cau la poma i diu per a la més bonica, i tres deesses és barallen i això fa que hi hagi la Guerra de Troia.
6. Una fugida amb èxit:
Això passa quan els Argonautes fulgeixen d’una illa perquè la filla del rei va amb ells, i per escapar maten al germà de la filla del rei i el llencen al mar.

Anònim ha dit...

Són unes imatges molt interessants, tot i que en alguna d'elles m'ha costat molt reconèixer el mite.
A la primera imatge hi veig PERSEU ALLIBERANT A ANDRÒMADA. Perseu es va trobar, encadenada i nua a un penya-segat sobre el mar, una jove molt bella. Perseu la va alliberar i li va oferir la capa que duia, per cobrir-se. La noia es va presentar, va dir que era Andròmeda, filla de Cefeu, el rei d'Etiòpia.
A la segona imatge hi surt PERSEU SOSTENINT EL CAP DE MEDUSA. Polidectes va desafiar a Perseu a matar a Medusa i portar-n'hi el cap com a prova. Perseu va anar fins a la terra d'hiperboris i quan va tenir a Medusa al seu abast, mirant entre reflexes del seu escut, es va girar de cop i li va tallar el cap.
La tercera imatge és de CICLOPE DE POLIFEM. Polifem, quan se n'adona que els grecs estan entrant dins la seva cova, se'n menja vuit dels dotze. Ulisses li ofereix vi i aquest queda adormit i borratxo. Ulisses i els seus companys li claven una estaca a l'ull i així deixant-lo cec. Els altres ciclops al sentir els crits de dolor de Polifem li pregunten qui l'ha deixat cec. Polifem reson que Ningú (Ulisses es va presentar com a Ningú). Els altres ciclops el prenen per boig i marxen.
La tercera imatge és de les COLUMNES D'HERCULES. Per trobar els bous de Geríon, Hercules va haver de dirigir-se a l'extrem més occidental del Mediterrani. Hercules va travessar l'Oceà i, després de matar a Gerión, i aixecar (com es pot veure a la imatge) les columnes anomenades Columnes d'Hercules, va conduir els ramats cap a Euristeu.
Imatge cinc és l'imatgte de LA POMA D'OR. Les noces de Peleu i Tetis van ser les més sonades de totes les de l'Antiguitat. Eris, la Discordia, no va ser convidada. Tot i així, es va presentar al casament i va llançar enmig de la taula nupcial i davant de la mirada de tots els presents, una poma d'or. Aquesta poma duia la dedicatòria gravada "per a la més bella". Atena, Hera i Afrodita es barellaven perquè creien que cadascuna d'elles era la mereixedora. Zeus va decidir que Paris hauria de decidir qui hauria d'entregar la poma.
La següent imatge, la número 6, és de les VELES NEGRES. Teseu va prometre al seu pare que quan vencés al Minotaure canviaria la bandera negra, del vaixell amb què havia salpat cap a Creta, i en posaria una de blanca. Teseu, però va oblidar la promesa que li havia fet al seu pare. Com a conseqüència, Egeu es va suïcidar, pensant-se que el seu fill havia mort, veient el color de les veles.

Anònim ha dit...

Continuant amb les imatges, a número set és de MEDEA. En aquesta imatge apreciem a Medea, metzinera i bruixa, elaborant les seves pocions màgiques i filtres malignes per assassinar a Pèlias.
a la imatge de TESEU I EL MINOTAURE, podem veure just el moment en què Teseu es troba dins el laberint, vencent al Minotaure. A fora l'espera, fiel, Ariadna. Que durant el temps que Teseu ha estat dins el laberint, ella l'ha esperat a fora, agafant el fil amb la mà.
Imatge número deu, JUDICI DE PARIS. Paris ha de triar a qui ha d'entregar la poma de la discòrdia. Davant seu té a Atena, la deesa de la guerra, Afrodita, la deesa de l'amor i Hera, la deesa del matrimoni. Hera li ofereix ser el rei de tot. Afrodita, l'amor de la dona més bella. Atena li ofereix ser un guerrer molt poderós. Finalment, Paris tria a Afrodita, perquè ell ha sigut sempre un pastor i per això, l'amor terrenal és l'únic que li interessa.
Imatge onze, CÈRBER, EL GOS DE TRES CAPS. Euristeu va demanar a Hercules el terrible gos de tres caps que guarda la porta dels inferns, anomenat Cèrber. Hercules, guiat per Mercuri, arriba fins el món dels morts i Plutó li dona permís per endur-se'n el guardià de l'entrada. Hercules va aconseguir portar el gos a Eusteu i tot seguit el va tornar als inferns.
I finalment, l'última imatge, la dotze, que és la de LES SIRENES. Després de tornar a passar per Eea, Ulisses i els navegants, reemprenen el trajecte cap a Ítaca. La primera prova que es troba és el pas de les sirenes. Els seus meravellosos cants atrauen els navegants, a la seva illa i els fan naufragar. Ulisses, en canvi, fa tapar amb cera les orelles dels seus homes, perquè no sentin els seus cants i deicideix lligar-se al màstil de la nau, per poder escoltar el seu cant.

Anònim ha dit...

Salve!
Us publico la meva segona part d'aquesta activitat:
7- Medea:
Aquest quadre ens mostra Medea, filla d’Eetes i princesa de la Còlquide.

8- La construcció de la nau Argo:
En aquesta imatge podem veure a Argo, constructor de la nau que porta el seu mateix nom, i a Jàson marcant el camí amb l’espasa i tots els argonautes darrere seu.

9- La mort del minotaure:
L’escultura que veiem representa el moment en el qual Teseu mata al minotaure.

10- El judici de Paris:
Aquest quadre pintat per Rubens ens mostra l’episodi en el qual el jove príncep Paris ha d’escollir a la divinitat més bella.

11- Hèrcules i el ca Cèrber:
En aquesta imatge podem veure a Hèrcules, vestit amb la pell del lleó de Nemea, enfrontant-se al ca Cèrber, guardià de l’inframón.

12- El cant de les sirenes:
Moment en el qual Ulisses i els seus tripulants topen amb les sirenes. Si ens hi fixem bé podem veure a Ulisses lligat al pal major per tal de no caure en l’encantament del cant de les sirenes.



Borja Combas ha dit...

Salvete!
Ós penjo les 6 ultimes imatges dels mites:
7. Plans malvats:
Aquesta imatge representa a Medea, què era una bruixa i estava preparant l’assassinat de Pèlias.
8. Tripulació d’or:
Representa quan els Argonautes van a fer la seva missió, per salvar al pare de Jàson.
9. Enfrontament a mort:
Representa quan Teseu mata al Minotaure per salvar als habitants d’Atenes.
10. Quadre conflictiu:
Aquest quadre representa què Hermes porta una poma per a la més bonica i les tres deesses es barallen i més endavant acabarà amb la guerra de Troia.
11. Besties perilloses:
Representa quan Hèrcules, torna manses a unes eugues , fent què és mengessin al seu propi amo.
12. Monstres mortals:
Representa quan Ulisses i la seva tripulació passa pel pas de les sirenes i tots menys Ulisses es tapen les orelles amb cera per no escoltar el seu cant malèfic.

Unknown ha dit...

Salvete!
Aquí hos deixo la segona part dels mites.
7a: Medea
Aquest és el mite de Jàson i els Argonautes, en aquesta imatge es veu a Medea filla d’Eetes, que s’enamora perdudament de Jàson.
8a: Jàson
Aquest també és del mite de Jàson i els Argonautes, és un heroi tessali, cap dels argonautes i espòs de Medea. Era fill d'Electra i Zeus. Està construint el vaixell argo.
9a: Teseu i el Minotaure
Aquest és del mite de Teseu i el Minotaure, Teseu és un llegendari rei d'Atenes, fill d'Egeu i d'Etra.
10a: El Judici de Paris
Aquesta imatge és del mite del Judici de Paris, aquí es veu a Afrodita, Hera i Atenea despullades esperant que Paris decideixi qui era la més bella.
11a: 1r treballa
La imatge és d’Els dotze treballs d’Hèrcules, és Hèrcules disfressat amb les pells de lleó per matar-los i és el primer treball.
12a: Nimfa
Aquesta imatge correspon al mite del Viatge d’Ulisses, són les nimfes del mar seduint al argonautes amb el seu cant, però ells es posen taps a les orelles i Ulisses es lliga a un pal.

Bruna Bassó ha dit...

Imatge 1, Alliberament d’Andròmeda: Perseu, després de tornar volant des del nord d’Africà, es va trobar a una bella jove anomenada Andròmeda, filla de Cefeu, rei d’Etiòpia i filla de Cassiopea, es trobava encadenada nua en un penya-segat sobre el mar a causa d’un oracle: que el rei sacrifiqués la seva filla.
Imatge 2, Perseu mata a medusa: Quan Perseu va tenir la Medusa al seu abast, sense girar-se li va tallar el cap.
Imatge 3,Polifem: Ulisses va tenir una idea, quan Polifem es quedes adormit, amb una estaca li clavaria a l’únic ull per deixar-lo encegat i d’aquesta manera poder continuar el seu viatge.
Imatge 4,Columnes d’Hèrcules: Hèrcules després de matar
Imatge 5,La poma d’or: Eris, la discòrdia, al no se convidada al casament de Tetis i Peleu però tot i així va aparèixer en el casament i, com a venjança va llençar enmig de la taula nupcial una poma d’or amb la dedicatòria gravada “per a la més bella”
Imatge 6,La pena d’Egeu: Apareix Egeu amb els braços alçats i el vaixell de Teseu que torna cap a Atenes. Teseu va prometre el seu pare abans de marxar que posaria les veles de color blanc perquè així Egeu sàpigues que estava viu, però Teseu no se’n va en recordar i Egeu es va suïcidar pensant que el seu fill era mort.
Imatge 7,Medea: Medea, la primera esposa de Jàson, filla d'Eetes, rei de la Còlquida, i de la nimfa Idia. Al final del mite de Jàson i els argonautes, Jàson es casa amb Glauce i abandona a Medea, i ella, com a venjança mata als dos fills que ha tingut amb Jàson i a Glauce.
Imatge 8,Construcció d’Argo: En aquesta imatge es veu com el constructor Argo construeix el vaixell Argo per Jàson i els seus tripulants, el argonautes, per poder fer el viatge per aconseguir el velló d’or.
Imatge 9,Mort del Minotaure: Es veu com Teseu està matant al Minotaure dintre del laberint i al matar-lo, Teseu allibera el seu poble d’un càstig imposat a Atenes per Minos, el rei de Creta, enviant 7 nois i noies perquè el Minotaure se’ls menges, perquè el seu fill, Androgeu, va morir en uns jocs que es van fer a Atenes i Creta els hi va declarar la guerra.
Imatge 10,La més bella: És un quadre pintat per Peter Paul Rubens, sobre el Judici de Paris, i es veu quan Paris està decidint qui és la dona més bella, les tres dones són: Afrodita, Atenea i Hera; també apareix Hermes. Les tres deesses subornen a Paris i finalment acaba guanyant Afrodita.
Imatge 11,Ca cerber: Apareix Hèrcules, fent el seu onzè treball; portar a Micenes el ca Cerber. Per poder complir amb el seu treball va anar a l’inframón i va demanar a Hades, si podia es podia emportar el ca Cerber, però Hades li va dir que només li deixava si l’atrapava amb les seves mans.
Imatge 12,Les Sirenes: Els meravellosos cants de les sirenes atrauen els navegants del vaixell, tant es així que Ulisses té una idea i decideix tapar les orelles dels seus homes amb cera però ell es lliga al mástil de la nau per escoltar el seus cants i així per molt que cridi els seus homes no el deslligaran.

Júlia Roig ha dit...

Salve tripulants!

Aquí està la primera part de les meves petites “ressenyes” de cada foto amb el seu títol

1-L’alliberament de Andròmeda: En aquesta imatge hi veiem el moment en que Perseu (de camí de tornada a casa després d’haver matat a Medusa) allibera a Andròmeda. Aquesta ha estat encadenada dalt d’un penya-segat a l’espera de ser devorada per un monstre marí per a calmar l’ira de Posidó contra el poble d’Etiòpia. Perseu va assassinar al monstre i després de derrotar també a Fineu, (l’oncle de la jove, qui també la pretenia) i es va casar amb ella.

2-La victòria de Perseu: En aquesta estàtua hi trobem representada la figura de Perseu triomfant amb el cap de Medusa a les seves mans després de haver-la vençut gràcies a l’ajuda dels deus Hades, Mercuri i Minerva.

3-La ceguera de Polifem: Novament veiem una escena mitològica representada en una estàtua: en aquest cas el ciclop Polifem (fill de Posidó). Ell va ser cegat per Ulisses i els seus homes durant el seu viatge amb una estaca roent al seu únic ull. Això va ajudar als tripulants a escapar, cosa que va enfurir encara més a Posidó envers Ulisses, ja que era el pare del ciclop.

4-Les columnes d’Hèrcules: En aquesta escultura hi trobem a Hèrcules, realitzant el seu desè treball, quan al dirigir-se cap al Mediterrani per a robar els bous de Geríon, edifica dites columnes a costat i costat de l’estret de Gibraltar.

5-La poma de la discòrdia: Aquesta és una imatge de la poma daurada que va deixar caure Eris (la discòrdia) a les núpcies de Peleu i Tetis. Dita poma contenia un missatge: “per a la més bella”. Això va ocasionar una disputa entre Atena, Hera i Afrodita, qui es consideraven les més belles. Així, per resoldre el problema es va fer escollir a Paris, qui era la que tenia més bellesa de les tres divinitats.

6-L’arribada de Teseu: En questa il•lustració hi trobem el moment en que Egeu (pare de Teseu), veu arribar al vaixell del seu fill amb les veles negres. Segons el que havien pactat, si això es produïa, significaria que Teseu havia mort en la caça al minotaure. Egeu, creient que el seu fill no ho havia aconseguit, no va suportar el dolor i es va suïcidar llançant-se de dalt d’un penya-segat. És aquest l’origen del nom del mar Egeu.

Júlia Roig ha dit...

I aquesta és la segona part:

7-La bruixa Medea: Ella era una fetillera, la filla d’Eetes (rei de Còlquida) i de la nimfa Idia, però va preveure que s’enamoraria bojament de Jàson. Per això, quan aquest va voler ser assassinat per Eetes, ella va fugir amb el seu enamorat traint al seu pare. És va unir als argonautes al seu viatge de tornada i els va ajudar en diverses vegades (per exemple a sembrar les dents del drac de Cadme). Quan temps després Jàson la abandona per una altre dona, Medea (embogida de gelosia), mata a la nova dona del seu enamorat i als fills que ha tingut amb aquesta.

8-La construcció d’Argo: Aquesta és la representació de la construcció de la nau que va dur de viatge a Jàson i els cinquanta argonautes: Argos. El nom es pot veure escrit amb alfabet grec al vaixell i prové del seu constructor, Argo. En la tripulació de la nau hi havia grans personatges com Teseu, Hèrcules, Peleu, Orfeu...


9-La mort del minotaure: Aquesta és una representació del moment en que Teseu, dins del laberint de Creta (contant amb l’ajuda d’Ariadna), mata al Minotaure que tant atemorits té als Atenencs. Dit ésser mitològic fou concebut arrel dels amors entre Pasifae i el toro blanc de Creta que va fer enviar Posidó.

10-L’elecció de Paris: Aquest és el famós quadre pintat per Rubens l’any 1639 i que actualment es troba exposat al museu del Prado, a Madrid. És titula “El judici de Paris” i és la obra més reconeguda mundialment sobre el mite que li dona nom. En ell s’hi veu el moment en que el jove ha d’escollir quina de les tres divinitats és la més bella. Podem distingir qui es qui gràcies als objectes que tenen al seu voltant Venus, deessa de l’amor i la passió és la dona d’en mig ja que du una corona de flors i va amb cupido; a Minerva, divinitat de la guerra la reconeixem a l’esquerra per les armes situades als seus peus; per últim Juno, deessa de l’Olimp la trobem a la dreta, reconeguda pel seu símbol: el paó real.

11-El ca Cèrber: Aquesta és la imatge d’Hèrcules intentant lligar al ca Cèrber, el gos que custodiava l’entrada dels inferns. Aquest fou el seu onzè treball per a Euristeu i ho va aconseguir gràcies al permís de Plutó, a qui va prometre retornar el gos. A l’heroi se’l reconeix gràcies a que du les pells del lleó de Nemea que havia assassinat en el seu primer treball.

I per últim

12-El cant de les sirenes: En aquest gerro s’hi troba representat el moment en que, durant el seu viatge, Ulisses i els seus homes passen per l’illa on habiten les sirenes. Aquestes amb els seus cants atreien als navegants i els feien naufragar; per això Ulisses fa tapar-se les oïdes als seus homes mentre a ell fa que el lliguin al màstil per no sucumbir davant les sirenes.

Realment, m’ha resultat molt interessant refrescar una mica els mites, ara que ja feia unes setmanes que havíem acabat el treball i ja començaven a ballar els noms i les històries!

Valete omnes! :)

Mireia Boix ha dit...

Salve tripulants!

M'agradaria comentar que m'ha agradat molt fer aquest treball ja que és una dinàmica de treball diferent i altra manera d'aprendre. També he de dir que m'ho he passat molt bé fent-lo i que ha estat molt interessant aprendre nous coneixements amb aquesta profunditat.

1- L'alliberació d'Andròmeda: Aquesta imatge se situa quan Perseu està tornant cap a casa i troba a una noia nua que estava encadenada a un penya-segat. Llavors Perseu l'allibera i ella es presenta com Andròmeda, filla de Cefeu, el rei d'Etiòpia.

2- Medusa i Perseu: Pertany al mite de Perseu i Medusa i Perseu està ensenyant el cap de Medusa que té uns poders petrificants fins i tot després de la seva pròpia mort.

3- Ciclop Polifem: Pertany al mite del Viatge d'Odisseu i ens mostra l'escena en que el ciclop Polifem li fereixen l'únic ull que té de tal manera que el deixen cec.

4- Les columnes d'Hèrcules: Aquesta imatge em recorda al llatinisme "non plus ultra" que fa uns dies vam treballar a classe. És una expressió que significa “no més enllà” que, segons la tradició, figurava inscrita en les llegendàries columnes que Hèrcules va posar a l’estret de Gibraltar per indicar els cofins del món. Ara s’utilitza quan alguna cosa és perfecte, excel·lent, o difícil de
superar.

5- La poma de la discòrdia: En aquesta imatge podem veure la poma d'or, la de la discòrdia, que apareix al mite del Judici de Paris i genera el conflicte ja que porta inscrit "per a la més bella". Llavors les protagonistes es barallen entre elles ja que creuen que el missatge va dirigida a cada una d'elles.

6- La desesperació d'Egeu: Pertany al mite de Teseu i el minotaure i podem veure com Egeu, pare de Teseu, veu com el vaixell en el qual viatja el seu fill porta la bandera negra, que simbolitza la
derrota, per tant pensa que ell ha mort en l'intent de matar al monstre (minotaure) i se suïcida.

7- Circe i la poció: Aquest personatge pertany al mite del Viatge dels Argonautes i es pot observar Circe, tieta de Medea (aquesta última un dels personatges fonamentals del mite), preparant una poció per purificar als tripulants del vaixell.

8- El vaixell dels Argonautes: Pertany al mite del vaixell dels Argonautes i es pot observar una escena on intenten desfer-se d'un dels obstacles que es troben durant el viatge.

9- Teseu i el Minotaure: En aquesta imatge podem veure com Teseu intenta matar al minotaure, una criatura mig humà mig toro. Aquesta situació es produeix en un laberint que Dèdal ha construït
per tancar aquest monstre.

Valete!

Unknown ha dit...

Salve tripulants!
Aquí us deixo la meva petita gota d'aigua d'aquesta antrada perquè regeu la vostra planta de la mitologia!
1- En la primer imatge veiem Andròmeda; està lligada a la pedra davant del mar perquè el monstre marí Balena se la menges i així acabés la ira de Neptú. Després també veiem a Perseu salvant-la després de matar a Balena.
2-Perseu un cop ha matat a Medusa tallant-li el cap, l'utilitza contra altres enemics.
3- Odisseu i els seus homes, deixen cec al cíclop Polifem, fill de Neptú. Odisseu s'escabull d'aquest gran enemic quan no el pot veure dient que el seu nom és Ningú i d'aquesta manera quan Neptú veu el que li han fet al seu fill li pregunta que ha estat, i el cíclop respon ningú; d'aquesta manera el enemic de Odisseu, Neptú no el pot acusar de culpable.
4-En aquesta imatge veiem Hèracles separant la península Ibérica d'Àfrica, per tal d'obrir el mar mediterràni al món. Aquest fet és curiós perquè aquesta "feina" només la pot fer Hèracles amb la seva força extraordinària.
5-La poma d'or: aquesta bonica poma d'or porta una inscripció que diu: per la més bella, que això porta un conflicte entre tres deeses; Venus, Minerva i Juno. Cada una de les tres intenta sobornar al escollidor, Paris. Paris es decanta per la opció de Minerva que li pormet l'amor d'Helena d'Esparta.
6-Egeu, el pare de Teseu, es suïcida pensant que el seu fill havia mort al laberint contra el minotaure. Teseu li havia promés que si sortia victoriòs hissaria una vela blanca al màstil del vaixell, però els homes de Teseu després de celebrar-ho no es van enrecordar, Egeu al veure això va llançar-se al mar amb la intenció de morir.
8-Jason i els argonautes construeixen el vaixell argo, per tal d'empendre la seva aventura.
9-Teseu havia de matar al minotaure, una terrible bèstia de mitat home i mitat toro. Teseu es va enfrontar a la bèstia i la va vençer. Teseu per sortir del laberint va seguir el fil que va anar deixant a mesura que avançava. D'aquí surt la frase de "no pedre el fil".
10-Aquest és el moment crucial del judici de Paris, és el moment en que ha d'escollir quina deessa és la més bella. En la fotografia veiem Mercuri subjectant la poma d'or; Paris, l'encarregat de escollir la deessa més bella; i les tres candidates a la poma: Minerva, Venus i Juno.
11-Veiem el onzé treball d'Heracles, capturar el ca cerber, guardià de les portes de l'inframón.
12-Aquest és l'episodi del viatge d'Odisseu en el que les sirenes els volen capturar. Odisseu es lliga al màstil de la nau cridant perquè els seus homes no escoltessin els cants de les sirenes i seguissin avançant.

Anònim ha dit...

Salve!
Aquí us deixo els comentaris de les imatges, dels nostres treballs que vam fer sobre els mites:

Imatge 1
Apareix Perseu i el seu cavall alat, Pegàs, alliberant a Andròmeda, perquè el seu pare l’havia lligat en una roca perquè el monstre que havia enviat Neptú, perquè l’havien ofès i ell volia venjança. Aquesta imatge apareix en el mite de Perseu i Medusa

Imatge 2
Apareix Perseu amb tots els regals que li havien donat els deus per ajudar-lo a matar a Medusa i en aquesta imatge apareix amb el seu cap tallat.

Imatge 3
Apareixen Ulisses i la seva tripulació que suposadament atrapat dins d’una cova, amb el ciclop Poliferm. Quan és de nit aprofiten que Poliferm està dormint i Ulisses, amb l’ajuda de la seva tripulació, li claven una estaca a l'ull de Poliferm per deixar-lo cec. És una part del mite del viatge d’Ulisses.

Imatge 4
Apareix Hèrcules amb dues columnes que les va posar una al nord d’Àfrica i l’altre al sud d’Espanya per senyalar que allò eren els confins de la terra i aquestes columnes s’anomenen les columnes d’Hèrcules. És un part del mite d’Hèrcules i els dotze treballs.

Imatge 5
És la poma d’or que va deixar en una taula la deessa de la discòrdia, Eris, el dia del casament de Peleu i Tetis, ho va fer com a venjança perquè no la van convidar; en la poma posava per a la més bella i això va provocar un conflicte on va intervenir Paris. És una part del mite del judici de Paris.

Imatge 6
Apareix Egeu, el pare de Teseu, i Teseu i es veu com torna Teseu en el seu vaixell cap Atenes, però el problema és que Teseu va prometre a Egeu que quan tornés cap Atenes posaria les veles blanques perquè Egeu sàpigues que estava viu, però com que no se’n va en recordar Egeu va pensar que era mort i es va suïcidar.

Imatge 7
Apareix Medea, la primera esposa de Jàson, era Filla d'Eetes, rei de la Còlquida, i de la nimfa Idia. Era sacerdotessa i va aprendre la bruixeria amb la seva tia, la maga Circe. Al final del mite de Jàson i els argonautes, Jàson es casa amb Glauce i abandona a Medea, i Medea com a venjança mata als dos fills que ha tingut amb Jàson i tambè mata a Glauce.

Imatge 8
Apareix com construeix el vaixell Argo, l’arquitecte Argo, per Jàson i els seus tripulants els argonautes per poder fer el viatge per aconseguir el velló d’or perquè el seu pare, Esón, li va recuperi el seu tro que li va treure el seu cosí Pèlias. És una part del mite de Jàson i els argonautes.

Imatge 9
Apareixen Teseu i el Minotaure i suposadament estan en el laberint i és quan Teseu mata al Minotaure i allibera el seu poble d’aquest càstig, perquè Minos, el rei de Creta, castiga a Atenes perquè el seu fill,Androgeu , va morir en uns jocs que es van fer a Atenes i Creta els hi va declarar la guerra i Atenes va perdre i havia d'enviar 7 nois i noies perquè el Minotaure se’ls menges.

Imatge 10
És un quadre pintat per Peter Paul Rubens, sobre el Judici de Paris, i es veu quan Paris és olbigat a fer de jutge per decidir qui és la dona més bella, les tres dones són: Afrodita, Atenea i Hera; també apareix Hermes. Les tres deesses subornen a Paris i finalment acaba guanyant Afrodita.
Imatge 11
Apareix Hèrcules, fent l'onze treball que era, portar a Micenes el ca Cerber. Va anar al inframón i va demanar-li a Hades, que si ell es podia emportar el ca Cerber, però Hades li va dir que només li deixava si l’atrapava amb les seves mans i és el que apareix en la imatge.

Imatge 12
Apareix Ulissses lligat al pal del seu vaixell perquè, les sirenes són uns éssers que amb els seus cants feien naufragar als mariners, i com que Ulisses les volia escoltar obliga a la seva tripulació a lligar-lo per no naufragar, mentre la tripulació remava per escapar amb les orelles tapades amb cera.

albert gimenez ha dit...

1
En aquesta fotografia del quadre de Vasari es mostra a Andrròmeda encadenada a una roca, això representa un aspecte feble de la dona arquetípica que troba en l'home el seu defensor natural
2
En aquesta fotografia es pot apreciar a Perseu am el cap de medusa a la mà, mostran a tothom que havia aconseguit tallar-li el cap
3
En aquesta imatge es pot apreciar la estàtua d’ Odisseu que, junt amb els seus amics aconsegueixen matar al ciclop Polifem
4
En aquesta fotografia es pot apreciar les dos columnes que simbolitzen a Hèrcules separant els dos cims que hi han a cada extrem de l’estret de gibraltar
5
El que significa aquesta imatge és la poma que va caure de l’olimp i que era la poma que paris havia de donar a la més bella.
6

7
En aquesta fotografia es veu un quadre on es veu a Medea, filla d’Eetes
8
En aquesta fotografia es pot apreciar a Jàson guiant als argonautes a bord de l’Argo
9
En aquesta fotografia es veu a Tason matant al minotaure en el laberint,
10
En aquest quadre¸el que Rubens vol mostrar es el mite de paris, en el moment que paris està escollint a la mes bella
11
En aquesta fotografia es veu a Heràcles davant del gos de dos caps
12
En aquesta fotografia es veu a Odiseu a bord del seu vaixell i els seus tripulants envoltats de sirenes.

Joana ha dit...

Salve omnes!
Aquí teniu els meus comentaris sobre les 12 fotografies relacionades amb els mites que hem tractat en aquest darrer treball cooperatiu:
1 - Perseu allibera a Andròmeda, filla de Cefeu, i li ofereix una capa per a tapar-se ja que va nua. Cassiopea es trobava lligada en el penya-segat ja que estava a punt de ser devorada per un monstre. Perseu mata el monstre i aconsegueix el permís de Cefeu per casar-se amb Andròmeda.
2 - Moment en que Perseu mata a medusa, que tenia els cabells de serps, i sosté el seu cap. Mata a medusa mentre aquesta dorm.
3 - Ulisses, juntament amb els seus homes, maten al cíclop després de que Ulisses l'enganyés dient-li que es deia "ningú" per a no ser descobert.
4 - Columnes d'Hèrcules, situades al Mediterrani, concretament a Gibraltar.
5 - La poma d'or, més coneguda com la poma de la discòrdia. És llençada per Eris enmig de la taula nupcial del casament de Peleu i Tetis.
6 - Egeu es pensa que Teseu està mort ja que no ha canviat el color de les veles i per aquest motiu, Egeu se suicida tirant-se al mar des d'un precipici. El mar al qual es llença rebrà el nom de Mar Egeu.
7 - Medea, filla de d'Eetes. És fetillera de l'equip dels argonautes i es casa amb Jàson, tot i que aquest l'acaba abandonant després de tenir dos fills amb ella per a una altra. Medea, molt enfadada, mata als seus dos fills i se'n va a Atenes, a la cort del rei Egeu.
8 - Argo construint el vaixell amb l'ajuda dels que seran els argonautes. És un vaixell molt inèdit i dels millors que s'havien fet mai per a poder suportar tot el que comporta fer un viatge d'un llarg període.
9 - Teseu, fill d'Egeu, matant al minotaure, un monstre mig brau mig humà que viu en un laberint construït per Dèdal, un gran arquitecte.
10 - Judici de Paris. Quadre pintat per Rubens on hi podem observar a Hermesi Paris, que està jutjant a Hera, Atena i Afrodita. El noi, ha de determinar qui és la més bella i per tant, qui es mereix la poma dorada llençada per Eris amb la inscripció "per a la més bella".
11 - Hèrcules capturant al ca Cèrber, el qual havia de portar a Eristeu. Hèrcules porta a sobre el pellatge del lleó de Nemea com a vestit.
12 - Jàson i els argonautes en el vaixell envoltats de les sirenes. Jàson està lligat al màstil per a no caure en la temptació del cant de les sirenes.

Valete!

Artur Torras ha dit...

Salvete tripulants!

M'ha agradat molt aquest treball que hem fet sobre els diferents mites.

Aquestes són les meves conclusions sobre les imatges:

IMATGE 1 --- Perseu alliberant Andròmeda

En aquesta imatge es veu a Perseu alliberant a Andròmeda de un monstre marí.

IMATGE 2 --- Perseu amb el cap de Medusa

En aquesta imatge es veu a Perseu subjectant el cap de Medusa després d’haver-la guanyat mentre dormia amb les seves germanes.
Li talla el cap i de la seva sang surt un Unicorn.

IMATGE 3 --- Ulisses i el Ciclop

En aquesta imatge es veu a Ulisses deixant cec al Ciclop (clavant-li una estaca al únic ull que té) i fent enfurismar encara més a Neptú.

IMATGE 4 --- Hèracles

En aquesta imatge es veu a Hèracles en una escultura en el seu honor.

IMATGE 5 --- El judici de Paris

En aquesta imatge es veu la poma d’or que era el premi que es van disputar Afrodita, Hera i Atena. La va enviar Discòrdia.
Al final la va guanyar Afrodita.

IMATGE 6 --- Teseu i el minotaure

En aquesta imatges es veu les veles del vaixell negra que per culpa d’això, el pare de Teseu es suïcida pensant que el seu fill ha mort.
Tot i això, Teseu venç al Minotaure.

IMATGE 7 --- El Argonautes

En aquesta imatge es veu a Medea fent una de les seves pocions.

IMATGE 8 --- Els argonautes

En aquesta imatge es veu com els Argonautes construeixen el seu vaixell (Argos)

IMATGE 9 --- Teseu i el minotaure

En questa imatge es veu al Teseu matant el minotaure en el laberint.

IMATGE 10 --- El judici de Paris

En aquesta imatge es veu com Hera, Afrodita i Atena es disputen el títol de la més bella. L’acaba guanyant Afrodita perquè li promet l’amor de Helena d’Esparta a Paris.

IMATGE 11 --- Els 12 treballs d’Hèracles

En aquesta imatge es veu el Ca Cerber, que és el gos que vigilava la porta del Inframon.

IMATGE 12 --- Ulisses

En aquesta imatge es veuen les sirenes atacant el Vaixell d’Ulisses i Ulisses lligat en el màstil per sentir el seu cant.

Valete!

Unknown ha dit...

Salvete tripulants!

Aquí us deixo els meus comentaris de cada fotografia:

1.En aquesta primera imatge podríem veure com Perseu allibera a Andròmeda.
2.En la segona imatge podem veure com Perseu agafa el cap de Medusa, després d’haver-la decapitat amb l’ajuda d’alguns objectes que els éssers mitològics li havien donat.
3.En aquesta tercera imatge observem a Ulisses deixant cec a Polifem, que únicament tenia un sol ull, això va fer enfurir més Posidó.
4.En la quarta imatge veiem representat el moment on Hèrcules posa dues columnes a l’estret de Gibraltar, per indicar on finalitza el Mediterrani.
5.En aquest cinquena il•lustració podem apreciar la poma de la discòrdia, apareix en el mite del Judici de Paris, concretament en les noses de Peleu i Tetis.
6.En aquesta sisena escena deduïm que es el moment on Egeu veu arribar el vaixell amb el seu fill Teseu. Les banderes en comptes de ser blanques són negres.
7.En aquesta setena imatge veiem a Medea preparant alguna substància mortal, per donar-li a Jàson, ja que aquest últim decideix abandonar-la, i ella decideix venjar-se.
8.En aquesta imatge podem observar la construcció de la nau Argo, construïda per Argos. En aquest vaixell s’hi embarcaran Argos i els dotze argonautes.
9. En aquest novena il•lustració interpretem la mort del minotaure a mans de Teseu. Ell havia decidit matar-lo perquè 7 nois i 7 noies no haguessin de morir injustament.
10. En aquesta desena imatge veiem clarament el moment exacte del Judici de Paris. On ell ha de decidir qui es la dona més bella. Finalment es decideix per Afrodita (Venus) ja que es l’única que li ha ofert una cosa que per ell realment val la pena: l’amor.
11. En aquesta penúltima imatge veiem el Ca Cerber. Aquest gos apareix en el mite dels dotze treballs d’Hèrcules. Ell en una de les seves missions havia d’anar a l’ inframón.
12. En aquesta última imatge podem observar el moment en el qual Ulisses està lligat en un pal i les sirenes, uns éssers mig dones mig ocells, amb els seus cants intentaven interferir en el camí d’ Ulisses perquè no pugui arribar al seu destí.

Valete!

Unknown ha dit...

Salve tripulants!

Us penjo l’activitat de titular i a situar les següents imatges dins dels mites que hem treballat a classe.

1- La primera imatge la podem titular amb el nom de: L’alliberament d’Andròmeda.
En aquesta escena el mite de Perseu i Medusa es veu com Perseu allibera a Andròmeda, que està encadenada.

2- Aquesta imatge, podria portar per títol: Perseu i el cap de Medusa.
Aquesta escultura representa a Perseu subjectant el cap de Medusa un cop tallat.

3- Aquesta imatge, la podríem titular: Polifem i Ulisses.
Representa la escena en que Ulisses amb l’ajuda dels seus guerrers deixa cec a Polifem clavant-li una estaca a l’ull.

4- Aquesta imatge podria portar per títol: les columnes d’Hèracles.
Just en el moment que Hèracles separa la Península Ibèrica d’Àfrica planta una columna a cada banda per indicar els confins del món.

5- Aquesta imatge es pot titular: la poma de la discòrdia.
La deessa Eris enfurismada pel fet de no haver estat convidada a les noces de Peleu i Tetis, va llançar una poma al mig del casament amb una insígnia “Per a la més bella”. Fet que va fer que les deesses Hera, Atena i Afrodita tinguessin una disputa per la poma.

6- Aquesta imatge pot portar per títol: el suïcidi d’egeu.
Egeu, pare de Teseu, es llença al mar des d’un precipici al veure que les veles que porta la nau amb la que anava Teseu eren negres i no blanques tal i com havia promès.

9- Aquesta imatges es podria titular: la mor del minotaure.
Representa que teseu mata el minotaure.

10- Aquesta imatge es podria titular com a: Judici de Paris.
Fet provocat per la deessa Eris al llançar la poma, és aleshores Paris l’escollit per designar la mereixedora de la poma sent d’aquesta manera la dona més vella.

11- Aquesta imatge pot portar per títol Hèracles i el Ca Cèrber.
En aquesta escena Hèracles va vestit amb la pell del lleó de Nemea, enfrontant-se amb el guardià de l’inframón.

12- Aquesta imatge pot portar per títol: cant de sirenes.
Ulisses està lligat al pal de la nau per resistir a la temptació del cant de les sirenes.

Anònim ha dit...

Salve tripulants!
1. ANDRÒMEDA :
En aquesta pintura es veu com Perseu està salvant Andròmeda de ser sacrificada per el monstre marí enviat per Posidó com a càstig del que la seva mare deia sobre elles i les nimfes.
2. PERSEU I MEDUSA :
Aquesta escultura mostra el moment en el que Perseu aconsegueix, amb l’ajuda de les armes que van ser-li donades pels déus, tallar el cap de Medusa i no acabar convertit en pedra.
3. POLIFEM
Odisseu va a la illa de Polifem, fill de Posidó, quan arriben el ciclop li pregunta a Odisseu el seu nom i ell respon que es diu Ningú. La tripulació fa que s’adormi i li travessen l’únic ull amb una estaca, quan li pregunten qui ha sigut ell respon que Ningú.
4. HÈRCULES
En aquesta fotografia es veu la escultura de les columnes d’Hèrcules amb ell aguantant-les, l’escultura està a l’Estret de Gibraltar.
5. POMA D’OR
Aquesta és la representació de la poma d’or en la que fica “per a la més bella” que llença Eris a la boda de Tetis i Peleu per fer un enfrontament entre Afrodita, Hera i Atena.
6. BANDERA NEGRA
En aquest dibuix veiem com Egeu està veient com el vaixell marxa amb les veles negres i pensant que ha sigut mort pel minotaure es suicida.
7. MEDEA
En aquesta pintura es veu com Medea està preparant una poció màgica per a enverinar Pèlias, el rei de Iolcos, només per a ajudar a Jàson.
8. ARGO
En aquesta pintura es veu com Argo està construint el vaixell per a Jàson i la seva tripulació per fer el viatge per aconseguir el Vetlló d’Or, finalment, decidiran ficar el nom d’Argo al vaixell i els tripulants passen a ser els Argonautes.
9. MORT DEL MINOTAURE
En aquesta escultura es pot observar el moment on, finalment Teseu, amb l’ajuda del fil d’Ariadna, troba el minotaure i el pot assassinar.
10. JUDICI
En aquesta pintura de Rubens es veu com Paris, acompanyat per , està escollint entre Afrodita (promet amor), Hera (promet ser rei d’Europa i Àsia) i Atena (fer-lo invencible a la batalla).
11. CÈRBER
Aquí veiem com Hèrcules vol aconseguir al ca Cèrber per a portar-lo a Euristeu com a onzé treball, es veu també com porta sobre la pell del lleó de Nemea, del primer treball.
12. SIRENES
Aquí veiem un episodi en de l’Odissea en el que la tripulació d’Odisseu es troba amb les sirenes, per això fa que tots es tapin les orelles amb cera però ell vol escoltar el seu cant així que es lliga al màstil de la nau.

Anònim ha dit...

Bonum diem, nautae !

Aquí deixo la meva explicació de las imatges.

Imatge 7.


Medea fen una poció
En aquesta pintura es veu com Medea està preparant una poció màgica per a enverinar Pèlias, el rei de Iolcos, només per a ajudar a Jàson. Medea es va enamorar bojament de Jàson i per això mata al seu pare i s’uneix a la tripulació dels Argonautes.

Imatge 8.
El vaixell Argo

En aquesta imatge es pot veure com Argo està construint el vaixell per a Jàson i la seva tripulació per fer el viatge per aconseguir el Vetlló d’Or, finalment, decidiran ficar el nom d’Argo al vaixell i els tripulants passen a ser els
Argonautes. ( Argo significa el més rapit)

Imatge 9
.
Mort del Minotaure

En aquesta escultura es pot observar el moment on, finalment Teseu mata al minotaura aixi evitant la condemna a al seu poble i amb l’ajuda de Ariadna consegueix surtir del laberint i tornar a casa.

Imatge 10.

Judici de Paris

En aquesta imatge es veu com Paris, esta fent de jutge per ordres de Zeus qui es la noia més bella de totes,la elecció a de ser entre Afrodita, Hera i Atena. Las tres deesses l’intenten comprar una amb l’amor, l’altre amb ser rei i l’altre en fer-lo invencible. Paris al final tria a Afrodita que l’hi promet el amor de la dona més bella del món.

Imatge 11.
Ca Cerber

En aquesta imatge podem veure com Hèracles vol aconseguir al Ca Cèrber per a portar-lo a Euristeu és el onze treball que l’hi es imposat com a penitencia de haver matat als seus fills i el fill de Eristeu, es veu també com porta sobre la pell del lleó de Nemea, el qual el va matar escanyant-lo i més tar arrencant-li la pell la qual la va fer servir de vestimenta, matar al lleó de Nemea va ser el primer treball dels dotze que va fer

Imatge 12.

Sirenes

Aquí veiem un episodi de l’Odissea en el que la tripulació es troba amb les sirenes, Odisseu mana que el lliguin al pal del vaixell per que ell vol escoltar el seu cant així que es lliga al mástil del vaixell. I ordena que tots els tripulants es tapin les orelles ja que si escoltaven els cants de les sirenes es quedarien hipnotitzats

Ramon Vendrell ha dit...

7- Medea
Imatge en la qual apareix Medea, filla d’Eetes i princesa de la Còlquide.

8- Argo
Moment en el qual el constructor Argo, construeix la nau que portarà el seu nom. La nau serà per Jason i els argonautes
9- La mort del minotaure
Moment en el qual Teseu mata al minotaure.

10- El judici de Paris:
Quadre pintat per Rubens en el qual ens mostra el Judici de Paris, just quan està triant a “la més bella”

11- Hèrcules i Cèrber
Imatge en la qual apareix Hèrcules enfrontant-se amb el guardià de l’inframón, el ca Cèrber.


12- El cant de Sirenes
Moment en el qual Ulisses i els seus tripulants són encantats pel cant de les sirenes el qual no podran desfer-se’n amb facilitat. Ulisses, que és llest, es lliga al pal major per no caure a la trampa.


Bona feina!